Kiderült, milyen operációs rendszert kaphat a Sony kézikonzolja

Kiderült, milyen operációs rendszert kaphat a Sony kézikonzolja

Több kép is megjelent az interneten a készülő Project Q kézikonzoljáról.

Jó ideje tudjuk, hogy a Sony egy kézikonzolon dolgozik, amellyel a Steam Deckre és az ASUS ROG Allyra válaszolna. Ám már most sok a kérdőjel az egésszel kapcsolatban, a kételyek pedig elsősorban az üzemidejét érintik. Emellett ez a készülék önmagában nem fog futni, szükség lesz egy PlayStation 5-re hozzá, ám ezt hamarosan jóval olcsóbban tudtok majd szerezni.

Most több kép is megjelent róla az interneten, amelyen magát a gépet, és annak belső alkatrészeit láthatjuk. A képekről az is kiderült, hogy az eszköz Android-alapú lesz. Ez azt jelentheti, hogy a Project Q elméletileg moddolható lenne más játékstreaming alkalmazások, például a GeForce Now vagy az Amazon Luna futtatására.

Ezeket olvastad már?

A tavaszi PlayStation Showcase eseményen bejelentett Project Q-t úgy írják le, mint „egy dedikált eszközt, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen játékot streameljünk a PS5 konzolról remote play segítségével wi-fi-n keresztül.” Tehát nem egy teljesértékű konzolról van szó, hanem egy olyan hordozható gépről, amire PS5-ről streamelhetünk. Tehát a játék futtatását nem a Project Q végzi, hanem PS5 konzolunk, de a Project Q segítségével bárhol játszhatjuk majd kedvenceinket. A SIE szerint az eszköz 8 hüvelykes 1080p HD képernyővel és a DualSense vezeték nélküli vezérlő összes gombjával és funkciójával rendelkezik. Bár a Sony még nem jelentette be a Project Q hivatalos megjelenési dátumát, várhatóan még idén megjelenik.

Az alábbi képre kattintva további fotókat nézhetsz meg az eszközről.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.