Jason Momoa mellett, Jack Black is ott lesz a Minecraft filmben

Jason Momoa mellett, Jack Black is ott lesz a Minecraft filmben

A világ legnépszerűbb játéka mindenképpen világsztárokat követel.

A Warner Bros. még nyáron jelentette be, hogy mozivászonra viszik a világ legnépszerűbb videójátékát, a Minecraftot. A hírt a közösség egyértelműen izgatottan fogadta, de amikor még az is kiderült, hogy a főszerepben Jason Momoa lesz, akkor a hype-faktor lépett egy teljes szintet. 

De ez még nem minden. Ahogy az várható volt, a stáblista még nem teljes és tegnap azt is elárulták, hogy a Trónok Harca sztárja mellé egy másik nagyágyú is csatlakozik. Steve szerepét Jack Black kapta. A színésznek egyébként nem új a gaming-világ. Ott volt a Jumanjiban, ő kölcsönözte Bowser hangját a Super Mario moziban és tavaly még egy dalt is írt arról, hogy mekkora gamer. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor nemrég még egy Emmy-Díjat is kapott a Kung Fu Panda miatt.

Persze ebben a pillanatban azért egy kis félsz van bennünk. Ugyan a kedvenc vízvezetékszerelőnk animációs kalandjai és a The Last of Us sorozat első évada nagyszerű volt, de sajnos még van miért aggódnunk. Hollywood most megint rájött, hogy a játékokban olyan történeteket találnak, amit érdemes elmesélni a szélesvásznon is. Ennek pedig az egyik oka, hogy sok kenterbe veri az eredeti forgatókönyveket, amiket mostanában a nagyobb stúdiók elénk pakolnak. A másik érv mellette pedig a beépített közönség. Ha valaki filmet csinál egy videójátékból, akkor arra a rajongók minden bizonnyal elmennek majd. Ha az eredmény jó, akkor ódákat fognak zengeni a haveroknak és arra biztatják őket, hogy ők is nézzék meg. Ha viszont rossz, mint mondjuk az Assasin’s Creed vagy a Prince of Persia, akkor porig fogják kutyázni mind a közösségi oldalakon, mind pedig személyesen is. Szóval, a Warner előtt van jó és rossz minta is, ezek után csak az a kérdés, hogy kiről vesznek majd példát.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár