Kiderült, hogy a 2015-ös Mad Max játék visszaköszön majd a Furiosa moziban

Kiderült, hogy a 2015-ös Mad Max játék visszaköszön majd a Furiosa moziban

Ennél jobb hír már nem is kell mára.

Amikor 1979-ben debütált a mozikban a Mad Max, Mel Gibsonnal a főszerepben, még talán a rendező és író, George Miller sem gondolta, hogy ilyen népszerű lesz. Viszont a posztapokaliptikus széria akkorát robbant, mint egy atombomba. Az egyértelmű siker után teljesen nyilvánvaló volt, hogy kell a folytatás. A 1981-es második felvonásban még sikerült megismételni az első rész sikerét, de négy évvel később a Thunderdome akkorát zakózott, hogy harminc évet kellett várnunk, amíg Miller újra meg tudott győzni egy stúdiót, hogy van még ebben kraft. A rábeszélésnek pedig meglett az eredménye, hiszen a Fury Road, főszerepben Charlize Theronnal és Tom Hardy-val annyira jó volt, hogy még az arcunkat is letépte. Viszont ugyanebben az évben megjelent egy játék is, ebben a világégés utáni univerzumban. Azonban az Avalanche üdvöskéje hiába sikerült jól, igazán nem tudott kitörni a film árnyékából. Annak ellenére, hogy a történet igazán érdekes volt és a négy keréken vívott csaták is a gamer-székhez szögeztek minket. Azóta persze már eltelik lassan tíz év és ugyan egy ideje tudjuk, hogy George Miller engedélyt kapott egy következő részre, de az első előzetest csak pár héttel ezelőtt kaptuk meg.

A filmben a fiatal Furiosa lesz a főszereplő, akinek a fiatalkorát követjük majd végig. Onnan, hogy elrabolják a Zöld Helyről, azon keresztül, hogy Halhatlan Joe szolgálatába áll és mindenáron életben akar maradni. A forgatókönyről pedig nemrég új részletek derültek ki, hiszen egy krtitikus, névszerint Drew McWeeny azt állítja, hogy megszerezte a teljes szkriptet és az alapján kiderült, hogy a játék Miller új filmjében is visszaköszön majd:

“Az egész délutánomat azzal töltöttem, hogy a FURIOSA forgatókönyvét olvastam, ami tele van illusztrációkkal és verk-képekkel. Srácok, csak annyit mondhatok, hogy nagyon izgatott vagyok miatta. Ja és a legdurvább, hogy a leirat szerint a Max Max játék története bizony része a kánonnak. Szóval számítsatok rá, hogy ChumBucket is megjelenik!”

A hír nagyjából azt jelenti, hogy a Warner hosszú távra tervez a sorozattal. Ha ez az előzmény-film is legalább olyan jól teljesít majd a mozikban, mint az előző rész, akkor bőven benne van, hogy a stúdió rábólint a további részekre. Akkor pedig jöhet egy újabb kibővítette moziverzum, amiben már a videójátékok is helyet kapnak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár