Tényleg jön a Peaky Blinders film és hamarabb is, mint gondoltuk

Tényleg jön a Peaky Blinders film és hamarabb is, mint gondoltuk

A Peaky Blinders alkotója azt ajánlotta a rajongóknak, hogy „számítsanak a kiszámíthatatlanra”.

Egy ideje már tudjuk, hogy a Netflix két Peaky Blinders (Birmingham bandája) spin-off sorozaton is dolgozik. Az egyik állítólag Bostonban játszódhat, míg a másik alighanem egy előzménysorozat lehet, hiszen ez Polly Grayre – akit a néhai Helen McCrory alakított – koncentrál majd. De arról eddig szinte semmit sem tudtunk, hogy mi lesz azzal a régi ígérettel, miszerint film formájában folytatnák a fő sztorit. A hangsúly itt az eddigen van.

Nemrég a Variety Actors on Actors interjúsorozatában Cillian Murphyt, a Thomas Shelbyt alakító színészt is megkérdezték erről. Viszont ő inkább titkolózott, hiába próbált kihúzni belőle valamit Margot Robbie. De végre megtört a jég, ugyanis a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight egy Radio Timesnak adott interjúban elárulta, hogy hamarosan befejezi a sorozat folytatásaként készülő film forgatókönyvét és 2024 közepén már a forgatás is megkezdődhet a tervek szerint.

Ezeket olvastad már?

„Már csak az utolsó részleteken dolgozom mostanában. Leülök a billentyűzet elé és belevágok. Egy kicsit olyan ez, mintha egy álom lenne. Ott ülsz, jönnek a dolgok, aztán visszaolvasod és azt gondolod, hogy ez elég jó, de honnan jött? [...] A terv az, hogy az év közepén indul a forgatás.” – Steven Knight

A filmet eredetileg még 2021-ben jelentették be, Knight pedig egy évvel később azt mondta, hogy már majdnem készen áll az írással. A forgatás az akkori tervek szerint 2023-ban indulhatott volna, ám végül ebből semmi sem lett. A showrunner és Murphy is igen elfoglaltak voltak más projektekkel. Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi év nagyrészében sztrájkok voltak Hollywoodban, ami miatt most hirtelen a többi elmaradt munka is a nyakukba szakadhatott. Na meg Murphynek még vissza kell szoknia a sajtról a dohányzásra.

A film várhatóan a második világháború idején fog játszódni. Knight ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a sorozathoz képest a film „hasonló lesz, de más”. Továbbá azt ajánlotta a rajongóknak, hogy „számítsanak a kiszámíthatatlanra”.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN