A Golden Globe nagy vesztese a tavalyi év legnagyobb szenzációja

A Golden Globe nagy vesztese a tavalyi év legnagyobb szenzációja

A megújult Golden Globe-díjátadón az est arról szólt, hogy minden nagyjából úgy alakult, ahogy azt széles körben előre jelezték, kivéve egyetlen dolgot.

A televíziós közvetítést, amelyet mint mindig, most is a Beverly Hiltonban rendeztek, először a ceremónia történetében, Jo Koy nyithatta meg. A stand up komikusnak azonban sikerült egy nagyrészt vicc nélküli monológgal untatnia a közönséget, és ezzel gyakorlatilag ő volt az egyik legnagyobb csalódása a díjátadónak.

Ezeket olvastad már?

Persze rajta kívül is volt egy bombameglepetés, hiszen 2023 legnagyobb durranása, a Barbie végül csatát vesztett a Szegény Párákkal (Poor Things) szemben. A majdnem másfél milliárd dollárt termelő produkció a tavalyi esztendő legnagyobb szenzációja volt, az idei évet mégis úgy kezdte, hogy hoppon maradt.

A Golden Globe-on van egy furcsa kategória, hiszen korábban már olyan filmeket is díjaztak a Musical/Vígjátékok között, mint A sziget szellemei (The Banshees of Inisherin) és a Mentőexpedíció (The Martian), ezért idén megkönnyebbülés volt látni, hogy a Barbie, amely egy valóban humoros film is végre ott volt az esélyesek között, ráadásul már az esemény előtt mindenki elkönyvelte a sikerét. Aztán végül mégsem nyert, és helyette a Szegény Párák kapott szobrot.

„Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.” – áll a port.hu leírásában.

A film ráadásul valóban vicces, és sok tekintetben a Barbie parjáként emlegetik, csak egy sokkal jobb magyarázatot ad arra, hogy mit is jelent nőnek lenni a világban. És bár ez a győzelem minden bizonnyal sokat jelent Emma Stone és Yorgos Lanthimos rendező számára, a Barbenheimer – az Oppenheimer eközben letarolta a díjátadót – rajongóit gyakorlatilag megfosztották az idei Globes által dráma és vígjáték kategóriában ígért kettős győzelemtől.

Kövess Minket!



Gamer szótár