Kiderült miért nem valósulhat meg a Trónok harca alkotóinak Star Wars trilógiája

Kiderült miért nem valósulhat meg a Trónok harca alkotóinak Star Wars trilógiája

A rendezőpáros kitért arra is, hogy Az utolsó Jedik mennyire felbosszantotta őket.

Nem a legjobb irányba vitte a Disney a Star Wars mozifilmeket az utóbbi időben, és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztunk, de a stúdió egy cseppet sem lassított a tempón, hiszen, bár nem a nagyvászonra, de folyamatosan előrukkolnak mindig valami újdonsággal. A sorozatokkal legalább jobban bánnak, az Ahsoka például sok rajongó szívét megdobogtatta, viszont a Rey Skywalkerre építő film bejelentése nagy port kavart.

Éppen ezért volt furcsa döntés a Lucasfilm részéről, hogy a Trónok harca alkotóinak koncepcióját kidobta a kukába. Egy új interjúban számolt be erről D.B. Weiss és David Benioff, és amellett, hogy elárulták mi történt, még azt is megosztották, hogy egy bizonyos dolog eléggé bosszantotta őket Az utolsó Jedikkel kapcsolatban, melyet Rian Johnson rendezett.

Ezeket olvastad már?

Benioff és Weiss, akik a George R.R. Martin könyvei alapján készült Trónok harca HBO-sorozatukkal arattak sikert, egy új Star Wars-trilógiát szerettek volna készíteni. Úgy tervezték, hogy 2019-ben kezdik el a forgatást, de még az év októberében bejelentették a stúdiónak, hogy inkább kiszállnak a projektből. A páros most megmagyarázta miért törölték a projektjüket, és hogy az miben hasonlított Az utolsó Jedikhez.

„Meg akartuk csinálni Az első Jedit. Alapvetően arról szólt volna a film, hogy miként, illetve miért jött létre a Jedi Rend, meg az első fénykard...”

A duónak volt egy konkrét történet a fejében, de a Lucasfilmet ez nem érdekelte, miközben Weiss megjegyezte, hogy felbosszantotta őket Johnson tette:

„[...] Pokolian bosszúsak voltunk, amikor [Johnson] az Utolsó Jediknek nevezte el a filmjét. Teljesen tönkretette azt, amin dolgoztunk.”

Johnson is 3 új Star Wars-filmet rendezett volna az előzetes elképzelések szerint. Egy jelentés azonban azt állította, hogy a Lucasfilm tőle is elvetette a trilógiát. Az erről szóló híreket mind Johnson, mind Kathleen Kennedy is következetesen tagadta. A Star Wars-filmek állapotával kapcsolatos aggodalmak nem új keletűek. A rajongók most azért aggódnak és értetlenkednek, mert a 2019-es Star Wars: Skywalker kora óta számos filmet bejelentettek, csak hogy aztán töröljék vagy elhalasszák azokat.

Mindenesetre a következő években 3 további Star Wars-produkciót, plusz egy Mandalorian és Grogu filmet terveznek bemutatni a mozikban – aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Ami Benioffot és Weiss-t illeti, a duó időközben már szerződést kötött a Netflixszel, és hamarosan az első új alkotásukat is meg lehet tekinteni, a 3-test-probléma (3 Body Problem) március 21-én debütál a streamingplatformon és már most nagy várakozásnak örvend.

Kövess Minket!



Gamer szótár