Már a nappalidban is hatalmába keríthet a Megfojtott virágok

Már a nappalidban is hatalmába keríthet a Megfojtott virágok

Keresd fel az Apple TV+-t és nézd meg 2023 egyik legkülönlegesebb filmjét.

Martin Scorsese nem a hétköznapi rendezők sorát erősíti, és ennek időről-időre hangot is ad, legutóbb például októberben nyilatkozott arról, hogy szerinte nem igazán halad jó irányba a mozizás. Ennek ellenére rendíthetetlenül imádja a munkáját a 81 éves legenda, 2023-ban pedig a Megfojtott virágokkal (Killers of the Flower Moon) tette le a névjegyét Hollywoodban, és a világ többi részén is. Ez a történelmi eposz meg is osztotta a nézőket, és ennek az egyik fő oka a több, mint 3 órás játékidő, ami miatt egyes vetítéseket szünetekkel is kiegészítettek. Az 1920-as évek Oklahomájában játszódó alkotás az oszázs-gyilkosságok valódi eseményeken alapuló történetét dolgozza fel. A két főszereplő, Ernest (Leonardo DiCaprio) és Mollie (Lily Gladstone) Burkhart oldaláról igyekszik bemutatni és feltárni a mészárlások mögötti összeesküvést – David Grann regényéből, a Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI-ból merítve az alapokat.

Ezeket olvastad már?

Scorsese nem volt rest és az oszázs nemzetség tagjaival való szoros együttműködés mellett vágott neki a film forgatókönyvének, illetve a forgatások során is rendszeresen egyeztetett velük. Ennek eredményeként minden sornyi szöveg és képkocka az ő jóváhagyásukkal készült csak el. Az oszázs nemzetség jelenlegi vezetője, Geoffrey Standing Bear elmondta, hogy kezdetben aggódott a projekt miatt, de később teljes egészében megbízott már Scorsese szellemiségében.

A Megfojtott virágok szereplőit éppen ezért valós karakterek ihlették, DiCaprio alakítja Ernest Burkhartot, Mollie-t, a feléségét pedig Lily Gladstone – továbbá a nő családjának tagjait Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins és Jillian Dion kelti életre a vásznon. A férfi bizonyítottan tudott a gyilkossági tervekről, melyek közvetlenül érintették Mollie-t és hozzátartozóit. Sok esetben az ilyen művek kisebb-nagyobb módont eltérhetnek a forássanyagtól, de Scorsese esetében szinte egy az egyben a valós eseményeket ültette át a vászonra.

Az AppleTV+ havonta 2790 forintba került, de a hétnapos próbaidőszak révén most teljesen ingyen is megnézheted a Megfojtott virágokat. A legjobb az egészben, hogyha túl sok a 3 órás játékidő, akkor a platformon bármikor szünetet tarthatsz és akkor folytatod, amikor csak szeretnéd.

Kövess Minket!