Ki tekerte le a fűtést? Hát a Frostpunk 2 fejlesztői, akik gameplayt hoztak a játékból

Ki tekerte le a fűtést? Hát a Frostpunk 2 fejlesztői, akik gameplayt hoztak a játékból

Már nem csak az elemekkel, hanem az emberek akaratával is el kell bírnunk.

Az őszi tesztlehetőségek óta nem sokat hallottunk az 11 Bit Studios és a Frostpunk 2 háza tájáról. A játékot még 2021 nyarán leplezték le és azóta tudjuk, hogy 30 évvel az első epizódot megelőző vihar után fog játszódni. Bár az idő teltével azt gondolhatnánk, hogy még egy ilyen fagyos világban is jobb lesz valamivel az élet, itt erről szó sem lesz. Ehelyett még nagyobb kihívás lesz, hogy életben tartsuk a városunk lakóit, mert már nem csak az elemekkel, hanem az emberek akaratával is el kell bírnunk.

Erről tanúskodik az a tegnap kiadott videó is, ami egyben a Frostpunk 2 első gameplay előzetese lett. A rövid trailerben végre egy kis betekintést kapunk abba is, hogy mit fogunk csinálni pontosan, hiszen a HUD-tól néhány eseményen át a látványig mindent szemügyre vehetünk. Ez alapján két dologra biztosan számíthatunk: nagyon szép lesz a játék és gyakran kell döntenünk majd élet-halál kérdésekben attól függően, hogy épp melyik társadalmi réteget szeretnénk támogatni.

Ezeket olvastad már?

Az 11 Bit Studios azt is bejelentette, hogy a játék már az első naptól fogva benne lesz a PC-s Game Pass kínálatában, bár pontos megjelenési dátumot nem közöltek. Csupán annyit lehet tudni erről, hogy még 2024 első felében tervezik kiadni a játékot és később konzolokra is érkezik majd – nem csak az Xboxokra, hanem PlayStation 5-re is.

Az előzetest alább találjátok:

Kövess Minket!



Gamer szótár