Már otthon is nézhető 2023 egyik legjobb sci-fije, Az Alkotó

Már otthon is nézhető 2023 egyik legjobb sci-fije, Az Alkotó

Igazi ínyencséggel bővült a Disney+ kínálata.

A Disney+ már az újév első hónapjától kezdve felpörgeti az eseményeket, és ennek apropóján nem csak a Lucasfilm és a Marvel Studios legnépszerűbb alkotásaira támaszkodik, hogy elnyerje a felhasználók kegyeit. A 6 Emmy-díjat nyerő A mackó is visszatér a kínálatukba, de a dokumentumfilmek kedvelői is örülhetnek, hiszen a Ryan Reynolds által megvásárolt futballcsapatról készült széria, az Üdv Wrexhamben is elérhetővé vált.

A legnagyobb dobásuk viszont, hogy január 17-étől már Az Alkotót is meg lehet tekinteni az oldalon. Gareth Edwards, a 2014-es Godzilla és a Zsivány Egyes rendezőjének nagyszabású, akciódús sci-fi thrillere még szeptemberben landolt a mozikban, és bár erőteljesen megosztotta a közönséget, jóval többen kedvelték meg végül a filmet, mint akiknek csalódást okozott. Hozzátartozik az is, hogy mindössze 80 millió dollárból készült el ez a nem hétköznapi látványvilágot elénk táró alkotás.

Ezeket olvastad már?

A történet szerint az emberek a jövőben kénytelenek háborút vívni a mesterséges intelligencia seregei ellen. A főszereplő Joshua, egy harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgáló ügynök, akit egyre jobban felemészt feleségének eltűnése. Egy napon azonban egy rendkívül fontos feladattal bízzák meg: derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész, vagyis mesterséges intelligencia. A legújabb fegyverével viszont képes lenne véget vetni a konfliktusnak és ezzel együtt az emberiséget is eltüntetné a Föld színéről. Joshua kiválogat egy csapatot és nekivág a veszélyes küldetésnek, hogy bejusson az ellenséges vonalak mögé, az MI-uralta terület sötét mélyére. Ott szembesül vele, hogy a világot elpusztítani képes fegyver, amit meg kellene semmisítenie, valójában egy gyermeki formát öltött mesterséges intelligencia.

Bár megosztotta a közönséget a film, mégis azt lehet mondani, hogy többségében pozitív vélemények születtek róla. Az imdb oldalán 6.8-as átlagot kapott, míg a Rotten Tomatoes kritikusai 66%-ra értékelték, eközben a felhasználók 76%-a szerette, Metacriticen ugyanezen pedig értékek 63 és 6.4.

Kövess Minket!



Gamer szótár