Dupla varázspálcával és nehéz döntésekkel érkezik idén az Avowed

Dupla varázspálcával és nehéz döntésekkel érkezik idén az Avowed

A mágiától a kardokon át a lőfegyverekig mindenféle eszközzel felvértezhetjük magunkat az Obsidian legújabb játékában.

Az Avowedot még 2020-ban mutatták be, de ezután éveken át semmit sem hallottunk róla. A hosszú csendet végül tavaly nyáron törték meg a fejlesztők, amikor is először kaptunk belőle egy rövidke játékmenet videót. Akkor azt ígérték, hogy 2024-ben már jöhet is a megjelenés. Most pedig van egy jó hírünk, ugyanis nem hazudtak, tényleg jön idén az Avowed, méghozzá az ősszel.

Az FPS varázslós játékon már 2018 óta dolgozik a stúdió (ekkor vette meg őket a Microsoft) és eredetileg az volt a cél, hogy a Skyrimhoz hasonló legyen a végtermék. Azonban nem igazán akart összeállni az a koncepció, szóval menet közben úgy döntöttek, hogy inkább az Obsidian többi RPG-jéhez hasonló élményt próbálnak adni. Ezért nem meglepő módon ugyanabban az univerzumban fog játszódni, mint a Pillars of Eternity, azaz Eora világában.

Ezeket olvastad már?

A Developer Directen először a harcrendszerről beszéltek a fejlesztők. Eszerint a mágiától a kardokon át a lőfegyverekig mindenféle eszközzel felvértezhetjük magunkat. Erre pedig szükség is lesz, mert a különböző ellenfelekkel szemben olykor hasznos lehet mást és mást használni, esetleg ezeket kombinálni. Azonban bőven lesz esélyünk arra is, hogy saját stílust alakítsunk ki – például még varázspálcákból is használhatunk egyszerre kettőt.

Ezután a játék világáról, a párbeszédekről és a döntésekről beszéltek. A példa, amit erre felhoztak, azon alapult, hogy hiszünk-e a karakternek, akivel összefutottunk. Ez esetben attól függően, hogy hogyan döntöttünk, láthatjuk később a következményét, ami nem csak a saját életünkre, de másokéra is hatással lesz. Ami pedig a látványt illeti, igen változatos tájakat járhatunk majd be az Avowedban, de ezt az alábbi videó alighanem jobban átadja majd:

Kövess Minket!



Gamer szótár