Túl sokat játszott, a FACEIT 24 órás bannal küldte el aludni

Túl sokat játszott, a FACEIT 24 órás bannal küldte el aludni

Nem szabad félválról venni a napokon át tartó videójátékozás egészségügyi kockázatait. Még akkor sem, ha éppen „adja”.

Általában azért szokott lecsapni a banhammer a FACEIT-en, mert valaki csal vagy képtelen normálisan viselkedni a meccseken. De most ezek mellé harmadik potenciális kitiltási okként odatehetjük az alvás hiányát is. Ugyanis az amerikai félprofi játékost, Bradley „Slugy” Kohlert azért kellett pihenőre küldenie az adminoknak, mert alvás helyett három napon át megállás nélkül tolta a FACEIT-et és összesen 78 meccset játszott le. A Dust2.us értesülései szerint az eltiltásakor csak annyit írtak Slugynak, hogy „cs2 - Menj aludni”.

Slugy január 14-én, azaz vasárnap hajnalban vágott bele a játékba. Ezt követően 62 órán keresztül játszott megállás nélkül, amit a FACEIT Tracker oldalán ti is láthattok. Mivel sem mozogni, sem aludni nem sikerült neki abban a három napban, Slugy csaknem annyira játszott az egészségével, mint a Counter-Strike 2-vel. Szerencsére miután a FACEIT adminjai felfedezték, hogy mit csinál, azonnal kitiltották, ezzel megvédve őt attól, hogy esetleg komolyabb baj legyen belőle. Remélhetőleg annak eredményeképpen, hogy a témát több helyen is felkapták, a jövőben még inkább oda fognak figyelni az ilyesmire a FACEIT-nél.

Ezeket olvastad már?

Ugyanis talán mondanunk sem kell, hogy nagyon veszélyes ennyire a játék rabjává válni. Az ősszel mi is írtunk arról a tragédiáról, amikor egy kínai streamer annyira túlzásba esett, hogy belehalt. A jelenséget tanulmányok is alátámasztják, eszerint az alvásmegvonás tüdőembóliához, agyvérzéshez vagy végzetes szívritmuszavarokhoz vezethet. Bár slugy a saját esete után azt írta, hogy „ez a legvicesebb ok, amiért életem során kitiltottak”, egyáltalán nem szabad félválról venni a napokon át tartó videójátékozás egészségügyi kockázatait. Még akkor sem, ha éppen „adja”.

Kövess Minket!



Gamer szótár