'Üdv a paradicsomban' – befutott a magyar Far Cry második epizódja

'Üdv a paradicsomban' – befutott a magyar Far Cry második epizódja

A Hazai rajongók által készített kisfilm második epizódjában az izgalom tovább fokozódik, miközben a főhős lepaktál az ellenállás tagjaival.

A 2004-es Far Cry egyrészt a grafikájával hódított, másrészt a nagyrészt nyílt világával operáló játék számtalan történetnek adott már otthont. A franchise azóta elképesztő módon kinőtte magát, de a legjobb az egészben, hogy szinte bármilyen ötletet át lehet ültetni a játék világába. Alighanem így született meg az ötlet a Palóc Videotéka youtube csatornának üzemeltetői fejében is, ezért gondoltak egy merészet és elkészítették a 90-es évek Magyarországán játszódó alternatív verziójukat. Az első részt már bemutattuk nektek, így ha lemaradtatok volna róla, mindenképp nézzétek meg:

A folytatásban a főhösnek bizony egy hajszálon múlik az élete – amit a játékban is több ízben lehetett már látni –, de végül az ellenállás tagjai felkarolják és megmentik. Kiderül közben, hogy az ivóvízhálózatot megmérgezték és ennek hatására mindenki vérszomjas fenevaddá változik, ha fogyaszt belőle. Belevittek tehát egy enyhe zombis vonalat is, de ez sem ördögtől való, hiszen például a Far Cry 5 egy Dead Living Zombies című kiegészítőt is kapott anno. Miután a főszereplő magához tér az ellenállás bázisán, rögtön neki is lát, hogy egy csapattá kovácsolja őket, hogy végül fellobbantsa bennük lángot a szabadság iránti vágy segítségével, amivel harcra bírja őket.

Mindezek mellett a készítők még a játék logikai hülyeségeire is odafigyeltek, tehát ne lepődj meg, ha olyan dolgokat tapasztalsz a videó nézése közben, mint a könnyen oldódó kötél vagy a süket ellenfelek...

Kövess Minket!



Gamer szótár