A 90-es évek Magyarországára kalauzol el a Far Cry legújabb felvonása

A 90-es évek Magyarországára kalauzol el a Far Cry legújabb felvonása

Hazai rajongók által készített filmben élhetjük át, hogy milyen volt az élete egy határőrnek a 90-es években.

2004-ben sok mindenkit elkápráztatott a Ubisoft a Far Cry legelső felvonásával, és bár legtöbb esetben a lenyűgöző grafikától voltak elragadtatva a játékosok, a misztikus trópusi szigeten játszódó kaland végülis az FPS-sek egyik meghatározó mérföldkövévé is vált egyben. Azóta pedig már a hatodik epizódnál jár a széria, megannyi országot és jó néhány ikonikus ellenfelet felvonultatva. Ráadásul az utóbbi időben már valódi színészeket is bevettek a projektbe, amivel még izgalmasabbá vált a játék, elég csak például a hatodik felvonás főgonoszára, Castillóra gondolni, akit Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian, Godfather of Harlem, Westworld) keltett életre.

Ezeket olvastad már?

Mi lenne azonban, ha egyszer a Ubisoft gondolna egy merészet és Magyarország is szerepet kapna egy jövőbeni epizódban?

Nos, a Palóc Videotéka életre keltette ezt az ötletet, nem is akármilyen formában. A közelmúltban például a Prince of Persia történetét ültették át kishazánkba, most viszont a Far Cry elemeit használták fel és leforgatták a 90-es évek Magyarországában, az olajszőkítés időszakában játszódó, maffiás sztorijukat. A játékhoz hasonlóan itt is adott az FPS nézet, miközben szép lassan kirajzolódik a korrupt határőrök és a tisztességes rendőrök közötti csetepaté, melynek során nem kímélik egymást a motoros és autós üldőzések során sem a felek – itt jegyezném meg, hogy feltűnik egy Lada is a képsorok között.

A történet szerint az olajszőkítés melléktermékét a csatornába engedik, amitől az ivóvíz hálózat mérgezetté válik, és ebből fogyasztva a helyiek zombi szerű lényekké válnak. A forgatókönyvért, rendezésért, és vágásért Kovács Domonkost illeti a dícséret, míg az operatőri feladatokba besegített neki Cseh Lóránt, aki egyben a gyártásvezető feladatait is ellátta. Természetesen az egész stáb előtt le a kalappal, parádés élményt varázsoltak a képernyőre.

A 6 és fél perces kisfilmet nem érdemes tehát kihagynotok, mert akad benne néhány zseniális akciójelenet is – amiket mi például szívesen látnánk egy napon a játékba is, mégha szinte erre semmiféle esély sincsen:

Kövess Minket!



Gamer szótár