Letarolták a Steamet az AK-s Pokémonok

Letarolták a Steamet az AK-s Pokémonok

Pokémonok, fegyverek és még MMO is... sokak új kedvence a Palworld.

A tavalyi Summer Game Fest egyik legérdekesebb játéka volt a Palworld, ami most néhány hónap múlva már meg is jelent, igaz csak early accessben. Nem gond, ha nem emlékeztek erre a programra, nem vitték túlzásba a marketinget. Bár őszintén szólva nem is volt rá szükség. A játékot ugyanis tökéletesen egyetlen két rövidke szó: fegyverek, pokémonok. A Palworld ugyanis egy furcsa MMO-kaland, amiben offbrand Pokémonok szaladgálnak, fegyverekkel. Hasonlóan cuki kis lényeket kell elkapnunk, szelídítenünk majd társunkká nevelni, mint bármely Pokémonban csak épp ezek nem tartoznak a licensz alá és mellesleg M4-gyel és AK-kal szaladgálnak.

A játék tökéletesen példázza, hogy egy aprócska ötletből is mekkora hype generálódhat, a Palworld ugyanis ma reggel jelent meg, a fejlesztők pedig délután már arról számoltak be, hogy 8 óra alatt 1 millió példány ment el a játékból. A Palworld a Steam sztárja, ehhez kétség sem férhet!

A cikk írásának pillanatában a játék 370 ezer egyidejű játékossal érte el eddigi csúcsát és mindezt pénteken. Most kezdődik még csak a hétvége, amikor alaposan megugorhat még az AK-s pokémonokat kergető játékosok száma. A 400 ezres peaket már most sokan előre elkönyvelték a játéknak, de többen vélik úgy, hogy az 500 ezer egyidejű játékost is elérheti a Palworld.

Persze a szerverek már roskadoznak, aligha számítottak a fejlesztők ekkora sikerre, de úgy látszik a Palworlddel most nagyot szakítanak. A játék egyelőre early accessben van, tehát még nincs kész, és mindössze 26,09 euróért kínálják.

Kövess Minket!



Gamer szótár