Jön az új Jurassic World film, amely új irányba tereli a franchise-t

Jön az új Jurassic World film, amely új irányba tereli a franchise-t

Vajon most mit találnak ki a hibrideken túl?

1993-ban Steven Spielberg grandiózus alkotásából ismerhette meg egy egész világ a dinoszauruszok csodálatos, és egyben veszélyes világát. Ez a film pedig olyan jól sikerült, hogy két további folytatást is magával hozott, bár ezek már nem feltétlenül tudták hozni az elvárt színvonalat. 2015-ben aztán gondoltak egy merészet és a parkolópályára állított lényeket visszahozták a nagyvászonra a Jurassic World szériával, és bár akadtak még olyan rajongók, akik jól szórakoztak az új trilógián, mégis elmondható, hogy ezzel inkább csak kicsúfolták Jon Hammond (Richard Attenborough) munkásságát.

Ezeket olvastad már?

Két év telt el a 2022-es Jurassic World Dominion óta, ekkor jártak ugyanis utoljára virtuális dinoszauruszok a Földön, a Universal Pictures viszont aligha szeretné borostyánba zárva tartani legnagyobb franchise-ját. Mint kiderült, a stúdió már javában dolgozik egy teljesen új Jurassic World-filmen, a jó hír pedig, hogy felkérték hozzá a Jurassic Park első és második (Az elveszett világ) részének forgatókönyíróját, David Koeppet is – akinek köszönhetjük a Mission: Impossible-t (1996), az első Pókember-filmet (2002) és az Indiana Jones-filmek közül a kristálykoponya királysága és a sors tárcsája alcímeket viselő epizódokat is.

A projektet eddig egészen jól titkolták, azonban a bennfenteseknek köszönhetően kiderült, hogy már javában zajlanak az előkészületek és a szkript is majdnem készen van, ezért akár egy 2025-ös bemutató is megvalósulhat. Rendezője egyelőre még nincs a filmnek, viszont az előző Jurassic World trilógiát felügyelő producerek közül ketten is visszatérnek – Frank Marshall és Patrick Crowley is újfent együtt dolgozhat a dinókkal. Spielberg pedig az Amblin Entertainment nevű cégén keresztül látja el a produceri feladatokat.

Egyelőre nem világos, hogy milyen formát ölt az újrakezdés, de a források szerint egy új Jurassic-korszakot indítanak el, egy teljesen új történettel. Ez pedig kizárja a Jurassic World sztárjainak, Chris Prattnek és Bryce Dallas Howardnak a visszatérését. És úgy tűnik, hogy az eredeti Jurassic Park-filmekben szereplő karakterek, akiket Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum keltettek életre, szintén nem lesznek érintettek.

Az is sokatmondó lehet, hogy a produkció a Jurassic Park helyett továbbra is a Jurassic World elnevezést viseli. Ez azt sugallja, hogy a franchise valószínűleg nem az alapokhoz tér vissza, hanem a már megismert történet egy új szegmensét tárja a nézők elé, a kérdés már csak az, hogy milyen formában. A Jurassic-franchise a Universal filmtörténetének egyik legfontosabb ékköve, az 1993-as eredeti film újradefiniálta a speciális effektusokat, és hosszú távon hatással volt a popkultúrára. Három évtized alatt hat film készült el, amelyek világszerte több mint 6 milliárd dolláros bevételt hoztak. Az eredeti Jurrasic Park egyébként Michael Crichton 1990-es regényét dolgozta fel.

Kövess Minket!



Gamer szótár