Kiderült, milyen vas kell a Horizon Forbidden West PC-s változata alá

Kiderült, milyen vas kell a Horizon Forbidden West PC-s változata alá

Tárhely és RAM is kelleni fog bőséggel, ha el szeretnéd indítani a Horizon Forbidden Westet a gépeden.

Horizon Forbidden West még 2022. február 18-án jelent meg PlayStation 5-re, és mind a kritikusokat, mind a játékosokat levette a lábáról. A folytatás azonban egészen eddig elkerülte a PC-s platformot, miközben annak idején a Zero Dawn volt az első PS-exkluzív, amely asztali gépekre is ellátogatott. A várakozásnak azonban hamarosan vége, hiszen március 21-én végre befut PC-re is a játék. Ráadásul most már azt is tudjuk, hogy milyen vas kell majd alá!

A hivatalos PlayStation Blogon árulta el a Horizon Forbidden West PC-s portjáért felelős Nixxes munkatársa, hogy mi lesz a játék gépigénye. Ez alapján pedig egészen sokan belevághatnak majd Aloy legújabb kalandjába. Igaz, az elvárásokat érdemes lesz a régebbi hardvereken egy kicsit finomítani. Ugyanis ha valamiért kevesebb, mint 16 gigabájtnyi RAM-od van, akkor egész egyszerűen felejtsd el, hogy Forbidden Westezni fogsz. Ha pedig nincs 150 gigányi helyed egy gyors SSD-n, akkor lehet telepíteni sem fogod tudni, de szaggatásmentesen futtatni semmiképpen sem.

Mivel a teljesítmény/felbontás kategóriák néhány egyszerű, előrebeállított profilhoz vannak kötve, valószínűleg sokat fog számítani az egyéni élményben az, hogy ha pár felesleges dolgot kikapcsolunk, lejjebb veszünk, vagy valamely GPU-s felskálázási technológiát használjuk. Szerencsére erre lesz is lehetőség a Horizon Forbidden West PC változatában, így biztosan nem kell majd egy 3060 csak ahhoz, hogy Full HD-ban ne szagasson a játék. De ettől még nem fognak örülni az 1650 tulajok, mert nekik lényegében PS3-as sztenderdek mellett kell játszaniuk majd. Pedig az előző játékot ezek a hardverek még simán tudták 1080p-ben is futtatni, miközben annyival nem lett szebb ez a folytatás.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár