Riot Games: A Twitch vetélytársának szánták, kukában végezte

Riot Games: A Twitch vetélytársának szánták, kukában végezte

Itt egy újabb pofon, amit saját magának adott az esport iparág egyik legfontosabb szereplője.

Az elmúlt napokban messze a legforróbb téma volt az esport szektoron belül a Riot Games hatalmas bejelentése, valamint annak következményeinek fokozatos megismerése. A League of Legends mögött álló fejlesztő-kiadó úgy döntött, hogy a teljes belsős állományának 11%-át egyszerűen lapátra teszi, azaz azonnali hatállyal megválnak a dolgozóktól. A döntés értelmében teljesen leállították a Riot Forge további működését, valamint a Legends of Runeterrában is a PvP helyett a PvE-re helyezik a hangsúlyt, így jóval kevesebb fejlesztővel üzemelhet tovább a kártyagyűjtögetős játék. Kiderült azonban, hogy nem csak ennyi van a háttérben, ugyanis még egy projekt landolt a kukában.

Ezeket olvastad már?

A Bloomberg jelentése alapján a Twitch kihívójának készült a színfalak mögött egy streaming platform, amit a Riot Esports Networkre kereszteltek el. John Needham, a Riot esportokért felelős elnöke is megerősítette, hogy az REN-t elkaszálták, vagyis a rajongók nem számíthatnak arra, hogy egy különleges, teljesen Riot-brandelt környezetben nézhetik a legizgalmasabb LoL- és VALORANT-mérkőzéseket. Minden marad tehát a régi kerékvágásban, azaz a lolesports.com oldala lehet az elsődleges felület arra, hogy egy helyen elérd az összes LoL-os közvetítést, ami épp zajlik a legnagyobb régiókban. 

Riot Forge, Riot Esports Network és még mi?

Már csak az a kérdés, hogy milyen további, eddig még be sem jelentett, vagy nagyon kezdetleges fázisban lévő projektről kell lemondani a vállalatnak. Sokan aggódnak amiatt, hogy a Riot MMO-ja, ami Runeterra világába kalauzolná el a gamereket, szintén mehet majd a levesbe. Egyelőre ezt még nem erősítette meg a cég, vagyis bízni lehet abban, hogy a hatalmas multis kaland bizony valamikor elkészül majd. Remélhetőleg minél hamarabb!

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.