LoL: Melyik billentyűn

LoL: Melyik billentyűn "helyes" a Flash? Itt a Riot álláspontja!

Mennyi minden kiderül a legújabb LoL-patch hivatalos leírásából?!

Szerdán hajnalban élesedd az összes szerveren a 14.2-es League of Legends-frissítés. Többen közületek már biztosan átnyálazták a hivatalos leírást, így tisztában vannak azzal, hogy milyen változásokat kaptak a problémás karakterek és tárgyak. Több, mint egy tucat kapott buffot, de kiosztottak számos nerfet is, hogy a meta megfelelő mértékben legyen változatos és szórakoztató. Lehet azonban, hogy átsiklottatok egy bugfixről szóló mondat felett, ami pontot tesz egy évek óta húzódó vita végére: a Flash az F vagy a D billentyűn kell, hogy hivatalosan helyet kapjon?

Ezeket olvastad már?

D vagy F?

Természetesen mindenki a saját egyéni preferenciája alapján állíthatja be a billentyűzetkiosztást, azonban van egy alapértelmezett állapot, amit most a Riot Games burkoltan meghatározott.

Kijavítottunk egy hibát, amely miatt ha egy játékos röghöz kötéses zónába teleportált, az Átvillanás gombját, az F-et gyorsan nyomogatva kijuthatott onnan a varázslattal.

A hibajavítás leírásában benne van, hogy a Flasht úgy értelmezi a játékegyensúlyért felelős csapat, hogy az F gombon használják az idézők. Az egyes szervereken megfigyelhető statisztikák alapján, szinte mindegyiken a D betűs kiosztás a népszerűbb, kivételt képez Tajvan és Dél-Korea. Utóbbin a játékosok több, mint 3/4-e az F-en használja ezt a spellt. Lehet ők tényleg tudnak valamit, amit a többiek nem? 

Az biztos, hogy a győzelmi arányban egyáltalán nem érékelhető különbség az F és D Átvillanások között. Challengerben az F valamiért 57,6%-kal jelenleg dominál, de ez egyik pillanatról a másikra megfordulhat.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.