A fejlesztők szerint a Suicide Squad: Kill the Justice League minden idők egyik legjobban optimalizált játéka

A fejlesztők szerint a Suicide Squad: Kill the Justice League minden idők egyik legjobban optimalizált játéka

Akkor miért nem adtak senkinek tesztelési lehetőséget, hogy kipróbálják, és ők is megírják a jó hírt?

Forrósodik a helyzet a Warner Bros. háza táján, ugyanis napokon belül mindenki számára elérhetővé válik a Suicide Squad: Kill the Justice League, és mindeddig nem sikerült meggyőzniük a közönséget arról, hogy egy valóban kiemelkedő játékra számíthatunk, sőt, inkább számos ez ellen szóló érvet lehetne felsorakoztatni. Először is az alfatesztelők túlnyomó többsége azt nyilatkozta, hogy csak leárazáskor, vagy egyáltalán nem ruházna be a játékra, valamint a sajtósok első véleményei is lesújtóra sikerültek. Ezt követően a fejlesztők inkább úgy döntöttek, hogy senki nem kap tesztkódot, tehát csak a mai nappal is csak azok nyerhetnek nagyobb betekintést a játékba, akik megvették a 100 dolláros Deluxe Editiont. Igen sokat elárul egy projektről, ha az alkotói nem szeretnék, hogy azelőtt véleményezzék, mielőtt a játékosok beruháznak rá.

Mindezek fényében meggondolatlannak tűnik az a kijelentés, miszerint a valaha volt egyik legjobban optimalizált játékra számíthatunk. Nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a játék fájlmérete 45 GB, aminek sok rajongó örült, mivel már elegük van a 100 GB-os címekből.

„Ez volt az egyik legjobban optimalizált játék, amin valaha dolgoztam. 60 képkocka/mp sebességgel futni 4 játszható karakterrel egy nyitott világú városban nem könnyű. Óvatosnak kellett lennünk minden textúramérettel, minden sokszöggel, minden alapanyaggal. Reméljük, hogy mindannyian élvezni fogjátok." – áll Del Walker, a játék karakterművészének a bejegyzésében.

Walker olyan játékokon dolgozott mint a Star Wars Jedi: Survivor és a The Last of Us Part 2 Remastered, szóval igencsak magasra tette azt a bizonyos lécet. A művész egyébként hosszasan ecsetelte az optimalizálási munkálatokat, melyek kétségtelen, hogy rengeteg idejét emészthették fel. Jeryce Dianingana – 3D-s környezetművész –, aki szintén a játékon dolgozott, úgy fogalmazott, hogy „jobb lesz, ha élvezitek ezt az optimalizálást, mert a csapat és én sokat szenvedtünk vele."

Szuper, hogy sok időt fektettek a játékba, de a mi szempontunkból a végeredmény fontos. Azzal, hogy előre megmondják „élveznetek kell", nem valószínű, hogy a megfelelő hatást érik el. Kicsit olyan érzést kelt bennem, mintha már előre mentegetőznének, és mindenki figyelmét az optimalizáltságra próbálnák terelni. Felesleges is erről többet beszélni, hiszen a február 2-ai megjelenés után mindenre fényderül.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár