Azt hitték lehetetlen, de egy 13 éves srác kijátszotta a Tetrist

Azt hitték lehetetlen, de egy 13 éves srác kijátszotta a Tetrist

Korábban csakis a mesterséges intelligenciának sikerült az, amit most egy hús-vér gamer is összehozott.

Elsőre nem gondolnánk, de bizony a Tetrist is ki lehet játszani. Már persze nem a hagyományos értelemben. Nem jelenik meg egyszer csak egy felirat, hogy győztünk. Ehelyett arról van szó az aGameScout nevű YouTuber szerint, hogy a játék a Nintendo Entertainment System (NES) konzolon egy idő után kiakad, lefagy, mert már annyira gyorsan jönnek az újabb és újabb blokkok, hogy nem tud mit kezdeni vele a gép. Ezidáig ezt a limitet csakis a mesterséges intelligenciának sikerült elérnie, de most egy 13 éves srác is megcsinálta.

Willis Gibson, akit tetrises körökben Blue Scuti néven ismernek, december 21-én 38 perc alatt végezte ki a játékot úgy, ahogyan Greg Cannon programozó a StackRabbit nevű MI-vel korábban. Ezzel több új világrekordot is beállított, hiszen a 157. szinten, az 1 511. sornál fagyott le a játék, amikor is már 6 850 560 pontja volt. Scuti ehhez az elmúlt években elterjedt gördülő ujjas technikát használta a NES-vezérlőjén: a játékosok ilyenkor nem a gombot nyomják, hanem a kontroller hátulján négy ujjal zongoráznak, mert mint kiderült, ez gyorsabb.

Willis a decemberben elhunyt édesapjának, Adam Gibsonnak ajánlotta fel a rekordját, amelyet alább teljes egészében megnézhettek:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár