VALORANT vagy CS2? – Meghalt a király, éljen a király

VALORANT vagy CS2? – Meghalt a király, éljen a király

Az észak amerikai Fragadelphia egy kis VALORANT versenyt akart rendezni, csak azzal nem számoltak, hogy senki sem fog rá jelentkezni.

A több millió aktív játékossal rendelkező kompetitív FPS-szféra folyamatosan bővül, de ettől függetlenül a legnépszerűbb játékok nem változnak. A toplistát már évek óta két játék; a Valve valósághű FPS-e, a Counter-Strike és a Riot Games színes, kicsit elrugaszkodott lövöldéje, a VALORANT vezeti. Az egyik észak amerikai online versenyszervező, a Fragadelphia is pont ezért gondolta, hogy jó ötlet lenne rendezni egy kisebb VALORANT bajnokságot. Tévedtek!

A héten X-en keresztül jelentették be a szervezők, hogy a tervezett VALORANT esemény helyett CS2 bajnokságot fognak tartani. A döntés okát a VALORANT rajongókon kívül mindenki viccesnek fogja találni. A Dust2.us értesülései szerint állítólag senki, de tényleg senki, egyetlen csapat sem jelentkezett a bajnokságra. Miután nulla csapattal nem lehet versenyt rendezni, muszáj volt a Fragadelphiának valami mást kitalálni. Az ezzel a döntéssel megszületett CS2-es bajnokságot 32 csapattal tervezik megrendezni márciusban, a PGL Major Koppenhága előtt; már ha lesz rá elég jelentkező.

A Fragadelphia VALORANT versenyének szervezője és az összes versenyző (bocsi)

A döntés nem meglepő a történeteket nézve, de mégis érdekes, hogy annak ellenére, hogy az Activeplayer.io statisztikái alapján jóval magasabba a VALORANT aktív játékosainak száma, mint a CS2-nek. Úgy néz ki, hogy Philadelphiában döntöttek a két játék közötti csatában. Akármennyire is fáj ezt kijelenteni (nekem mint VALORANT rajongó - a szerk.), ezzel 1-0 a CS2-nek.

Kövess Minket!



Gamer szótár