Leigázta Japánt a Nintendo Switch, hamarosan beérheti a világrekordot is eladásban

Leigázta Japánt a Nintendo Switch, hamarosan beérheti a világrekordot is eladásban

Ha az év végéig fenntartják ezt a tempót az eladások terén, akkor tényleg bármi lehetséges a Nintendo Switch számára.

Az utóbbi időkben egyre gyakrabban hallani arról, hogy még idén megjelenhet egy új, elvileg még a jelenlegi generációval is versenyezni képes Nintendo Switch. Azt nem tudjuk, hogy ezek az iparági pletykák végül igaznak bizonyulnak-e. De amiben hétről hétre, hónapról hónapra csak egyre biztosabbak leszünk, hogy az eddig kiadott Switchek jó eséllyel minden idők legsikeresebb konzoljai lehetnek. Legalábbis erre enged következtetni, hogy nemrég ismét eladási rekordott döntött a Switch.

A Nintendo pénzügyi beszámolójából derült ki, hogy Japánban mostanra már 33,34 millió Switch talált gazdára. Ezzel pedig a cég jelenlegi konzolja lett minden idők legsikeresebbje a szigetországban, megelőzve a legendás DS-családot is (32,98 milliót adtak el belőle). Azért fontos kiemelni itt a családot, mert csak úgy, mint a Switchből (sima, Lite, Oled), úgy a DS-ből is több változat jelent meg annak idején, amelyeket a rekordot érő statisztikákban egyként számoltak: az alap DS mellett ott volt még a DS Lite, a DSi és a DSi XL is.

Ezeket olvastad már?

Egyébként hamarosan egy másik jelentős eladási rekordot is megdönthet a Switch. Ugyanis márciusra már azt jósolja a Nintendo, hogy elérhetik a 141,12 millió eladott konzolt. Ami azt jelentené, hogy csupán 13 millió hiányozna még ahhoz, hogy megelőzzék minden idők második legtöbbet eladott konzolját, a már említett DS-familiát. Ha pedig ez összejön, akkor már csak egymillió kell ahhoz, hogy felüljenek a trónra, amelyet most még a PlayStation 2 birtokol 155 millió eladással. Bár a 13-14 milliós eladás hatalmas ugrásnak tűnhet, egyáltalán nem kizárt, hogy bekövetkezik. Ugyanis tavaly év végén érte el a cég a 139 millió eladást, és úgy gondolják, hogy márciusig még még elmegy pármillió. Ha az év végéig fenntartják ezt a tempót, tényleg bármi lehetséges.

Kövess Minket!



Gamer szótár