A Nintendo elnöke is megszólalt a Palworld és a Pokémon kapcsán

A Nintendo elnöke is megszólalt a Palworld és a Pokémon kapcsán

A Nintendo nemrég tartott pénzügyi beszámolóján kérdezték meg Furukava Suntarót, a Nintendo elnökét, hogy mit gondol a Palworldről.

Az elmúlt hetek nagy témája, hogy a Palworld vajon a Pokémon szemtelen koppintása vagy sem. A fejlesztők kaptak már emiatt hideget és meleget is emiatt a játékosoktól – főleg hideget. Sőt, egy ponton még a The Pokémon Company is bedobta, hogy ha kell, vizsgálatot indítanak az ügyben. A szavakat azonban nem tettek követték eddig, hanem újabb szavak. Most ugyanis a Nintendo elnöke is felszólalt a Palworld és a Pokémon kapcsán.

A Nintendo nemrég tartott pénzügyi beszámolóján – ami után annak a lehetősége is felmerült, hogy a Switch minden idők legtöbbet eladott konzoljává válhat –, arról is megkérdezték Furukava Suntaro elnököt, hogy mit gondol a Palworldről. A sokak szerint Pokémonra hajazó játék kapcsán Suntaro a Reuters fordítása alapján azt mondta, amit néhány hete a The Pokémon Company is: „megtesszük a szükséges lépéseket azokkal szemben, akik megsértik a szellemi tulajdonhoz fűződő jogainkat.”

Ezeket olvastad már?

Ahogyan a The Pokémon Company esetében, úgy most is arra tudunk gondolni, hogy ez a válasz valójában nem a Palworldöt fejlesztő PocketPair ellen szól, csupán a részvényesek és az aggodalmaikat kifejező játékosok megnyugtatására szolgál. Ugyanis ezen a ponton már valószínűleg megtették volna a szükséges lépéseket a játék ellen, ha ehhez lenne jogi alapjuk. A Palworldöt már 2021-ben bejelentették, és azóta tudni lehetett, hogy „gépfegyveres Pokémonok” lesznek benne. Szóval bőven volt idejük átgondolni, hogy mit szeretnének, illetve tudnak tenni ellene.

Egyébként a megjelenése óta a Palworld lett minden idők második legtöbbet játszott játéka a Steamen – csak ezen a platformon több mint 12 millió példány kelt el belőle. A Xbox Game Pass szolgáltatásában a legjátszottabb játék lett azok között, amelyeket harmadik fél adott ki. Vagyis ha tehetné, a Nintendo elnöke minden erejét bevetve számolna le a Palworlddel, hogy a cég zsebeit tömje tele a PocketPair eddigi bevételeivel. Mégsem teszi. Ez pedig alighanem arra utal, hogy nem is tud mit tenni.

Kövess Minket!



Gamer szótár