Milliárdokat pumpál a Disney a Fortnite-ba és az Epic Games-be

Milliárdokat pumpál a Disney a Fortnite-ba és az Epic Games-be

Mickey egér és a haverok összehozták a Disney történetének eddigi legnagyobb videójátékos befektetését, miután a cég bevásárolta magát a Fortnite-ot készítő Epic Gamesbe.

Összefog a Disney és az Epic Gamesjelentették be tegnap éjjel a felek. Mickey egérék üzleti beszámolója alapján 1,5 milliárd dollár értékű részvényt vásárolnak a Fortnite-ot alkotó kiadóban. Igen, jól olvastad, másfél milliárdot! Ennek a befektetésnek pedig nem más a célja, mint hogy „együttműködjenek új játékokon és szórakoztató univerzumokon, amelyekkel tovább lehet bővíteni a Disney történeteit és élményeit.”

A történelmi jelentősségű üzlet kapcsán Bob Iger, a The Walt Disney Company CEO-ja a következő nyilatkozatot adta:

„Az új, izgalmas kapcsolatunk az Epic Gamesszel lehetővé teszi, hogy a Fortnite rendkívüli népszerűségét összehozzuk a Disney szeretett márkáival és franchise-aival, mindezt egy új játékban és szórakoztató univerzumban. Ez egyben a Disney eddigi legnagyobb nyitása a videójátékok világa felé, ami rendkívüli lehetőségeket jelent a növekedésre és a terjeszkedésre is. Alig várjuk, hogy ezeken az új módokon tapasztalhassák meg a rajongók a Disney történeteit és világait.”

Ezeket olvastad már?

Tim Sweeney, az Epic Games alapító-vezetője pedig a következőt mondta az üzletről:

„A Disney volt az egyik első cég, akik hittek a lehetőségben, amit az ő világaik és a mi Fortnite-unk ötvözése jelentett, továbbá a portfóliójuk szerte használják az Unreal Engine-t is. Most valami teljesen új dolgon dolgozunk együtt, hogy egy tartós, nyílt, átjárható ökoszisztémát építsünk, ami összehozza a Disney és a Fortnite közösségeit.”

A Disney egyébként hozzátette még, hogy az együttműködés nem áll meg a Fortnite-nál. Ugyanis olyan lehetőségeket akarnak nyújtani a játékosoknak, amelyeken keresztül játszhatnak, nézhetnek, vásárolhatnak tartalmakat, karaktereket, történeteket, méghozzá a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, az Avatar és még sok más márka és franchise kínálatából. Más egyebet azonban nem jelentettek be egyelőre azon túl, hogy ez egy több éven át tartó üzlet lesz. Ha tippelnünk kellene, akkor valószínűleg olyasmit kell elképzelni majd, mint amit a LEGO-val együttműködve csinált az Epic Games.

Kövess Minket!



Gamer szótár