A hideg futkos a hátunkon a Silent Hill 2 remake játékmenet-előzetesétől

A hideg futkos a hátunkon a Silent Hill 2 remake játékmenet-előzetesétől

Több mint 10 év után tér vissza a legendás horror franchise, hogy ismét a szívbajt hozza ránk.

1999. január 31-ét írunk, ekkor jelent meg az első Silent Hill játék, mely teljesen levette a lábáról a műfaj rajongóit. Ez a Konami által fejlesztett túlélőhorror kétségtelenül korszakalkotó volt, így nem csoda, hogy történetet féltucat további rész követte – természetesen ezek között találhatunk gyengébben sikerült játékokat is, viszont összességében szuper élményekre tehettünk szert. 2006-ban a franchise-hoz elkészült egy, az első részen alapuló film is, mely összességében szintén elnyerte a közösség tetszését. Sajnos most már több mint 10 éve, hogy semmi újdonság nem érkezett a Silent Hill háza tájáról, viszont ez nem marad sokáig így, ugyanis a Konami újraéleszti a franchise-t, többek között a hátborzongató Silent Hill 2 remake-kel, melyhez most játékmenet-előzetes érkezett.

Idénre ígérték a Return to the Silent Hill mozifilmet, mely a  játéksorozat második részén alapul, azonban olyan kevés információt tudni róla, hogy némi késésre számíthatunk – legalább az kiderült mostanra, hogy kik lesznek a főszereplők. Ezzel párhuzamosan gőzerővel készül a Silent Hill 2 remake is, mely a szivárogtatások alapján már ebben a hónapban – február 29-én – elérhetővé válhat számunkra – a fejlesztők csupán a 2024-es megjelenést erősítették meg. A tegnapi State of Play során végre kaptunk egy játékmenet-előzetest, mellyel betekintést nyerhetünk a felújított változatba.

Az atmoszféra szokásosan nyomasztó, a játék pedig láthatóan csordultig lesz akcióval. Itt az ideje ismét James Sunderland bőrébe bújnunk, hogy halott feleségünk nyomába eredve, megküzdjünk a torz lényekkel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN