Úgy tűnik maradnak a csalók - Késik a Vanguard anti-cheat bevezetése

Úgy tűnik maradnak a csalók - Késik a Vanguard anti-cheat bevezetése

Amióta csak bejelentették, mindenki várja már az új anti-cheat érkezését, de úgy néz ki, hogy még egy kicsit várnunk kell.

Biztos mindenkinek volt már olyan meccse, ahol egy másik játékos látszólag túlságosan is szerencsés volt. Esetlegesen túlélte a nulla esélyes teamfightokat vagy netán minden támadása és lövése betalált, még akkor is ha közeledben sem volt vagy nem is tudhatta volna, hogy a közelében vagy. Nem is kérdés, hogy az esetek túlnyomó többségében ezek nem csupán sikeres "profi" játékosok, hanem illegális programokat használó cheaterek. Azt hinné az ember, hogy a játék hosszú élete alatt sikerült már a Riotnak kiküszöbölnie az ilyen szélsőséges eseteket, de ahogy azt a netflix.exe esete is bemutatta még hosszú út áll előttünk.

A VCT-s és a híres neves word.exe-eset elkerülése érdekében a Riot Games januárban hivatalosan is bejelentette, hogy kiterjeszti a VALORANTra fejlesztett Vanguard anti-cheat programját a másik neves játékukra, a League of Legendsre is. A bejelentés óta a legtöbb játékos már alig várja a program bevezetését és az új csalásmentes Summoner's Riftet, legalábbis papíron ezt ígérik a fejlesztők. A változásra azonban úgy néz ki, hogy legalább egy hónapot még várni kell. A Riot Games tegnap bejelentette, hogy eltolja az anti-cheat rendszer bevezetését miután problémák voltak a pop-up kliensével kapcsolatban. A Vanguard bevezetését egy patch körrel tolják hátrébb, ami így majd március 6-án a 14.5-ös frissítéssel fog megérkezni. Már amennyiben nem csúszik még tovább az új anti-cheat.

Ezeket olvastad már?

A VALORANThoz hasonlóan, március elejétől a League of Legends működéséhez is szükséges lesz a Riot Vanguard letöltése és háttérbeli futtatása. A program nélkül senki nem tud majd játszani. Ezen feltétel alól csak a Mac eszközök kapnak felmentést. Lehet, hogy lesznek olyanok, akik nem fognak örülni ennek a változásnak, de előbb-utóbb elérkezett volna ez a pillanat. Remélhetőleg az új anti-cheat program bevezetésével nem lesz sok gond, sikerül hibamentesen implementálni a játékba és egy kicsit csökkenteni fogja a csalók és így a borzasztó meccsek számát.

Kövess Minket!



Gamer szótár