Netflix and chill vagy inkább Netflix and cheat?

Netflix and chill vagy inkább Netflix and cheat?

Bár a Tokyo Revengers megnyerte az első meccsét, győzelmük keserédes volt, sőt, inkább botrányos.

Több, mint öt éve történt a híres - több mémet szülő - ‘word.exe’ eset, amikor is az OpTic India egyik játékosát csaláson kapták. Még videofelvétel is készült a pillanatról, amikor Forsaken az admin előtt próbálta letörölni az ismert szövegszerkesztő programról elnevezett csaláshoz használt programot. Nagy ötlet volt, de persze nem vált be. Forsaken csalt, meg is kapta büntetését. Az ESIC által kiszabott ötéves tiltása tavaly októberben járt le, de azóta sem hallott róla senki semmit. 

Mi az a Netflix.exe?

Forsaken már évekkel ezelőtt leszerepelt az esport szférában, de úgy tűnik, hogy baklövésének “legendája” nem merült teljesen feledésbe. Olyannyira nem, hogy egy ázsiai VALORANT-játékos látszólag meg is ismételte indiai kollégájának trükkét. VALO2AISA információi alapján, az incidens a VALORANT Challangers Indonézia első szakaszában résztvevő Tokyo Revengers csapatához kapcsolódik. Az egyik indonéziai caster, Rere "Bredel" Bintoro osztott meg felettébb különös egy Instagram storyt. A képen egy Fantech Audio nevű mappa és tartalma szerepelt, amik között szerepel egy ‘Netflix.exe’ nevű ismeretlen dokumentum is.

A következő nyom egy másik caster, Antonius "Son" Wilson Youtube csatornájáról ered, ahol láthatóvá vált a streaming oldalról elnevezett fájl tartalma, ahol tisztán olvashatóak a csaló program használatához szükséges lépések.

A Tokyo Revengers hivatalos közleménye szerint tény, hogy a "Mica" nevű játékos korábban használt csalásokat, de már egy ideje nem alkalmaz ilyen módszereket. Kicsit furcsa, hogy ennek tudatában engedték versenyezni, de elvileg nem volt okuk alapból ilyet feltételezni, miután a  játékos megfelelően teljesítette a szervezők eljárásait és megfelelt a versenyre való jelentkezés minden feltételének.

A Riot Games és a többi szervező még nem szólalt meg hivatalosan a történteket illetően, úgyhogy addig csak várni tudunk. Reméljük, hogy ez csak egy rég ott felejtett fájl volt és nem pedig a tényleges word.exe 2.0.

Kövess Minket!



Gamer szótár