Gyászol a közösség: Tragikusan fiatalon elhunyt a profi VALORANT-játékos

A francia szervezet jelentette be a sokkoló hírt.

19 éves korában, 2023. június 6-án elhunyt Karel "Twisten" Ašenbrener a Team Vitality VALORANT játékosa. A cseh tehetség halálának oka egyelőre tisztázatlan, de 2023 februárjában maga a profi számolt be a közösségi oldalán arról, hogy depresszióval küzd, kórházban is volt önkárosítás miatt. 

Profi karrierje 2020-ban kezdődött Twistennek, akit először az eSuba karolt fel, majd innen igazolt át 2021-ben az Entropiqbe, majd következett a Berlin International Gaming ahonnal 2023-ban került utolsó klubjához, a VIT-hez. Karrierje során főleg a VCT selejtezőin harcolt a minél jobb eredményekért, legnagyobb sikerének a VCT 2023: LOCK//IN São Paulón elért top 16-os helyezés tekinthető. Főleg duelistek fordultak meg a kezei között, Jettel és Raze-zel keserítette meg az ellenfelei dolgát. 

Nemcsak játékosként, hanem influencerként is letette a névjegyét a fiatal esportoló. A LOCK//IN alatt egy különleges jótékonysági akcióban vett részt (minden Shorty-kill után 25 eurót tett félre), amely keretében végül 1450 euróval segítette a Hunderettung Europa nonprofit szervezetet. A szomorú hír alatt részvétet nyilvánítottak a legnagyobb európai csapatok, mint a MAD Lions, az EXCEL, a TSM, a HEROIC és a Giants

Segítségre van szükséged? Ha öngyilkossági gondolataid vannak, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t! A pszichiátriai gondozók országos listáját és térképét itt találod.

Kövess Minket!



Gamer szótár