Keménynek hitte magát a Riot Games, a VALORANT-profi azonban csak kiröhögte őket

Keménynek hitte magát a Riot Games, a VALORANT-profi azonban csak kiröhögte őket

Zellsis és Paper Rex esete után Saadhak is bekerül a VALORANT profik közé, akik a legfurább dolgok miatt kaptak figyelmeztetését a Riot Gamestől.

Mint minden más sportágban, az esport területén is vannak esetek, amikor figyelmeztetésben vagy büntetésben részesülnek a játékosok. Minden játékban hallottunk már ilyen történetekről, legyen az a CS2 word.exe, a VALORANT netflix.exe vagy csak egy LEC téli meccs, amikor véletlenül tiltott rúnát alkalmazott az egyik profi. A legtöbb problémát persze a csalás okozza, de ahogy az alábbiakban is láthatod, nem ez az egyetlen ok, amiért figyelmeztetést kaphatnak a profik. Az elmúlt időszakban több VALORANT játékost is a legfurcsább okok miatt figyelmeztetett a Riot. 2023 áprilisában Zellis volt az első, aki bírságot kapott azért, mert a színpadon explicit gesztussal fordult csapattársaihoz. A második nevesebb példa Paper Rex és csapata volt, akik állítólag teabagging miatt kaptak figyelmeztetést.

Alig kezdődött még el 2024, de már most megvan a következő ilyen sztori!

Az incidens a VCT Americas Kickoff csoportköre alatt történt, amikor a LOUD a Leviatánnal játszott. Az utolsó két map során Matias "Saadhak" Delipetro kigúnyolta ellenfelei azzal, hogy a fragek és a nyertes körök után rálőtt az elesett játékosok karakterére. A Riot szerint pedig ez már túlment egy határon és bizony külön figyelmeztette a profit, hogy ezt bizony ne! Az argentin játékos azonban inkább röhögve mesélt az egész esetről. 

Elmondása alapján, a gúnyolódás nem ok nélkül történt, hanem bosszúból, amiért az egyik Leviatán játékos az első map során ugyanúgy kigúnyolta a lelőtt ellenfeleket. 

A legtöbben, Saadhakhoz hasonlóan, csak nevetni tudnak a szituáción. Tekintettel, hogy az egész gúnyolódós dolog mennyire megszokott és nem különösebben sértő a játékban, nem meglepő, hogy néhány kritizálták Riot döntését. Arról nem tudunk semmit, hogy a másik csapat is kapott-e figyelmeztetést és hogy Saadhak pontosan milyen figyelmeztetést vagy bírságot kapott, de egy biztos: legalább jót nevettünk rajta.

Kövess Minket!



Gamer szótár