A Vasemberben Jarvis hangját adó színész szerint kirabolta a Marvelt

A Vasemberben Jarvis hangját adó színész szerint kirabolta a Marvelt

Egészen másként állnak hozzá a szinkronhoz az Egyesült Államokban, mint itthon.

Nehéz időszakot követően Robert Downey Jr-nak nagyon jól jött, mikor felajánlották a Vasember főszerepét. Az már más kérdés, hogy a castingot zseniálisan eltalálták, hiszen a színész egy az egyben hozta a képregényekből megismert Tony Starkot. Nem is kellett sok idő, hogy ő legyen az MCU egyik legkedveltebb vezéregyénisége. Nem véletlenül kapott egy halom pénzt érte Downey Jr., és mivel gyakorlatilag kisujjból kirázta a karaktert, nem is igazán volt munka számára a forgatás.

Ezeket olvastad már?

Mint kiderült, ugyanez igaz a 2008-as Vasember első részében Jarvist szinkronizáló színészre is. Paul Bettany kölcsönözte a hangját a Tony Stark által létrehozott mesterséges intelligenciának, később pedig alakot is öltött a Marvel filmes univerzumában, hiszen Vízióként még a Bosszúállókhoz is csatlakozott. Egy interjúban viszont elmondta, hogy az első Vasember film élete legkönnyebb melója volt, gyakorlatilag nem is nevezi munkának, sőt inkább rablásnak minősítette, mert villámgyorsan letudta a saját részét, amiért egy valag pénzt kapott. Ráadásul még a filmeket sem látta azóta sem. A források szerint az első részét 100 ezer dollárt fizettek neki – ami mostani értéken kicsivel több, mint 36 millió forint. Eközben a másodikért már 200, míg a harmadikért 500 ezer dollár ütötte a markát, pedig csak a hangját adta a trilógiához. 

„Úgy érzem magam, mint egy kalóz. Ez rablás volt. Bementem, nagyjából két órán át szinkronizáltam, és a végén kaptam egy zsák pénzt. Ezután pedig fogtam magamat és mentem a dolgomra, a feleségemmel még beiktattunk egy vakációt is. Bűntudatom van, mert a színészkedés tényleg kimerítheti az embert a hosszú forgatási napokkal... de én nem csináltam semmit! Nem is láttam még eddig egyik filmet sem.”

A színész ezután azt mondta:

„Nem sznobizmusból, egyszerűen csak nem az én világom. Persze azóta is gyötörnek a rajongók, akik imádják Jarvist... Odajönnek, és egyáltalán nem tudom, miről beszélnek. Fogalmam sincs a Vasemberről, hiszen nem is kaptam meg az egész forgatókönyvet.”

Szerintünk ez egy nagyon jó melónak hangzik. Az pedig mindig üdítő, ha egy színész őszintén nyilatkozik ezekről a filmekről, ahelyett, hogy csak azt mondaná a rajongóknak, amit hallani akarnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár