Star Wars: Végre élőszereplős formában is feltűnhet Cal Kestis?

Star Wars: Végre élőszereplős formában is feltűnhet Cal Kestis?

A Star Wars világának egyik legkedveltebb szereplője egyelőre csak a virtuális világban létezik, de ez akár meg is változhat a jövőben.

A Respawn új életet lehelt a franchise-ba videójátékos fronton és ezzel reményt adott a rajongóknak is, miután piacra dobták 2019-ben a STAR WARS Jedi: Fallen Ordert, majd tavaly a folytatás, a Survivor is befutott. Az egyik legnagyobb pozitívuma a játéknak, a történeten és mechanikán túl, hogy egy nagyszerű színészt választottak ki a főszerepre. Cal Kestist ugyanis nem más, mint a Shameless - Szégyentelenekben és a Gothamben is kiváló alakítást nyújtó Cameron Monaghan játszhatta el. Azóta persze több pletyka is felmerült, hogy vajon mikor debütálhat majd egy élőszereplős alkotásban a karakter, de egyelőre erről semmilyen konkrét információ nem látott még napvilágot. A színész eddig csak arra koncentrált, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából a motion-capture felvételek alkalmával, és legyen egy íve a játékon belüli főhősének.

Ezeket olvastad már?

A FanExpo Vancouver 2024-en azonban rákérdeztek nála, hogy mi a helyzet Cal Kestiszel, és mit szeretne látni egy élőszereplős változatban, ha erre sor kerülne. A Star Wars Jedi videójáték-sorozat főszereplője elmondta, hogy nem igazán kedveli azt, amikor pusztán a rajongók kedvéért akarnak csak valamit elkészíteni.

„Jól kellene megoldani. Ez alatt azt értem, hogy valamilyen módon folytatnia kellene a történetet vagy a karaktert. Nem szeretném, ha csak úgy felbukkanna, hogy ott álldogáljon és ott legyen. Azt akarom, hogy jelentsen valamit, és hogy legyen jelentősége magának a karakternek. Szóval, lenne értelme, de csak a megfelelő kontextusban. Ha ez megvalósul, akkor persze benne lennék, abszolút.”

Nem ez az első alkalom, hogy felvetődött az ötlet, hogy a játékok kívül is belebújjon Cal bőrébe, hiszen korábban már egy 2022-es interjú során is megjegyezte Cameron, hogy "érdekli" a dolog, de ezen túlmenően semmi mást nem osztott meg ezzel kapcsolatban.

„Hát persze, hogy érdekel. Nagyjából ennyit tudok mondani.”

Mikor debütálhat Cal Kestis élőszereplős változata?

Korábban adódott már erre lehetőség, például egy olyan sorozat, mint az Obi-Wan Kenobi, tökéletes lett volna a Jedi-szökevény felbukkanására. A Disney+ szériája ugyanis ugyanabban az időszakban játszódik, mint a Star Wars Jedi játékok. Egyelőre azonban előbb tolhatjuk végig a játék harmadik részét, minthogy megpillanthassuk egyik kedvenc Jedinket egy filmben vagy sorozatban.

Kövess Minket!



Gamer szótár