Bandle Tale: A League of Legends Story - Hatalmas

Bandle Tale: A League of Legends Story - Hatalmas "partival" búcsúzik a Riot Forge

Ha szereted a yordle-ök varázslatos világát, akkor itt a következő LoL-os játék, amit kötelező kipróbálnod.

A Riot Games szomorúan jelentette be, hogy a januári elbocsátásokhoz kapcsolódóan a Riot Forge bezárja kapuit. A külső fejlesztők LoL-os projektjeit irányító szervezet összességében kifejezetten különleges videójátékokat termelt ki az elmúlt években, de itt a búcsú ideje. Egyelőre úgy tűnik, hogy  a yordle-ökre és Bandle Cityre fókuszáló, A Bandle Tale: A League of Legends Story lesz az utolsó alkotás, amely Runeterra világát tovább bővíti úgy, hogy nem hivatalos Riot Games-játékként kerül fel a virtuális polcokra. De milyen lett a viszonylag rövid korszakot lezáró egyszemélyes kaland?

Ezeket olvastad már?

Keríts egy jó fejlesztőcsapatot!

A Bandle Tale mögött az a litván Lazy Bear Games áll, akik kifejezetten nagy rajongói bázist építettek ki az elmúlt években főleg a Graveyard Keepernek köszönhetően. A Stardew Valley sikerét meglovagolta a sötét tónusú RPG-tycoon-kaland-szimulátor, ezért nem lehet azt állítani, hogy rossz kezekbe került az új LoL-os játék. A pixelgrafikus megoldás remekül áll a főhősnek, akit mindenki saját tetszése szerint megalkothat induláskor. Az első lépések elsajátítása után már kezdődik is a nagybetűs szórakozás, amely során főleg három nagyobb területen kell majd eltölteni a szabadidőt.

Alkoss és gyarapíts!

Az alapvető mechanikai elemek közül kiemelkedik a nyersanyagok begyűjtése, valamint azok feldolgozása. Utóbbit a varázslatos iskolabusz helyett egy hátizsák-lakásban, vagy amellett teheted meg. A szaladgálás kifejezetten fárasztó lehet, mivel csak akkor lehet használni a gyorsutazást elősegítő portálokat, ha a hátizsák-lakás épp a főhős hátán pihen. Anélkül nem lehet beugrani egyik ilyen teleportálásra szolgáló kapuba sem, ami jelentősen megnöveli a játékidőt.

Partizz, mintha nem lenne holnap!

A yordle-öket viszonylag könnyű meggyőzni arról, hogy segítsenek téged a küldetések során. Vagy hatalmas lakomákat kell prezentálnod nekik, vagy a diszkógömb alatt bulihelyszínt kell biztosítani nekik. Ez a két elem engem személy szerint a Spore-ra emlékeztetett, ahol növényevőként a törzsi szakaszban didgeridoo koncertekkel lehetett jobb belátásra bírni a bolygón tartózkodó többi fajt. Miután elhalkult a zene érdemes aludni térni, ugyanis a képességpontokhoz szükséges tölteteket (hangulatgömbök) az alvás segítségével tudod lecsapolni.

Teemo, Lulu, Rumble és a többiek

A LoL-ból ismerős yordle-ök közül többen feltűnnek, hogy a rájuk jellemző stílusjegyeiket kidomborítva segítsék, vagy épp akadályozzák az előrehaladást. Mivel szinkron csak az átvezető videók alatt van, ezért fel kell készülnöd arra, hogy rengeteg olvasnivaló vár téged Bandle Cityben. A főküldetések mellett természetesen megjelennek az egyéb bónuszokkal kecsegtető rövidebb missziók is, azonban a nagyobb jutalmakat előbbiek teljesítésével zsebelheted be.

Összességében egy talán feleslegesen időrabló, kicsit néha repetitív, már-már unalmas, de szerethető és bájos videójátékot pakolt le az asztalra a Riot Forge és a Lazy Bear Games a Bandle Tale formájában. Messze nem kihagyhatatlan még a 10 000 forintos vételár (igen, ez kifejezetten olcsónak számít manapság) ellenére sem, de ha szeretted a Stardew Valley/Graveyard Keeper vonalat, akkor mindenképp tegyél vele egy próbát. Amit ne keress, az a multiplayer, ugyanis a korábbi Riot Forge-játékokhoz hasonlóan ezt a kalandot csak egyedül élheted át.

Kövess Minket!



Gamer szótár