Nem lesznek többé PlayStation exkluzív játékok

Nem lesznek többé PlayStation exkluzív játékok

Újabb olyan döntés született, mely alapjaiban változtathatja meg a videójáték-piacot.

Alig ocsúdtunk fel az Xbox exkluzív játékait érintő bejelentésből, már itt is a következő nagy változtatás, mely most a PlayStation exkluzívokat érinti. A napokban ugye hivatalossá vált, hogy az eddig csak a Microsoft platformjain elérhető címek egy része megjelenik PS-re is – első körben a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Sea of Thieves és a Grounded –, valamint a jövőben ennek a tendenciának a folytatására számíthatunk. Hasonlóan nagy változásik várhatók a Sony oldalán is, ugyanis Hiroki Totokit – a cég ideiglenes elnök-vezérigazgatója – agresszívabb multiplatform stratégián dolgozik, mellyel tovább növelhetnék a bevételüket – erről itt olvashatsz bővebben.

„Az erős címek, amelyek növekedést érnek el PS5-ön, PC-ken és más platformokon, növelni fogják a bevételünket. Meggyőződésünk, hogy lehetőségeink vannak az árrés javítására, és agresszíven kívánjuk ezeket követni." – magyarázta Totokit.

Az ideiglenes vezető azt is tisztázta, hogy ezek a tervek PC-re vonatkoznak, az Xboxot és Nintendót kihagyják belőle. Annak ellenére, hogy a játékosok még mindig zsákszámra viszik a PS5-öket, nem sikerült teljesíteniük a tavalyi évre kitűzött céljaikat, így kénytelenek változtatni. Ennek az egész exkluzív hercehurcának a legnagyobb haszonélvezői a megfelelő számítógéppel rendelkezők lesznek, ugyanis úgy tűnik, hogy a közeljövőben a számukra minden, az eddig csak konzolokon létező játék is elérhető lesz. A kérdés már csak az, hogy jobban fogadják-e a híreket PlayStation-játékosok, vagy ebben a közösségben is felfordulást okoz a bejelentés, akárcsak a Microsoft esetében. Mindenesetre egy korszak véget ér, és idővel valószínűleg nem lesznek PS exkluzív játékok.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár