Ha azt vártad, hogy a játékról szól a Borderlands film, rossz hírünk van

Ha azt vártad, hogy a játékról szól a Borderlands film, rossz hírünk van

Ez nem a Borderlands 1 és 2, hiszen ezzel a filmmel egy új Borderlands filmes univerzumot teremtenek.

Régóta vártuk már, és végre befutott az Eli Roth által rendezett Borderlands mozifilm első előzetese, és ha ez önmagában még nem szippantott volna be – minket teljesen lenyűgözött az őrült trailer –, akkor nem árt néhány új információt is elolvasni az alkotásról. Az amerikai IGN-nek lehetősége volt elbeszélgetni a Gearbox alapítójával, Randy Pitchforddal – aki egyben a film producere is – a kedvcsinálót illetően, és alaposan kivesézték azt.

Fontos leszögezni, hogy a játékfejlesztő stúdió első számú embere már az elején világossá tette, hogy a Borderlands nem pusztán a meglévő játékok újragondolása.

„Az egyik legjobb dolog ebben a projektben az, hogy létrehoztunk egy filmes univerzumot, amely nagyon jól elvan a videojáték-univerzum mellett. És persze ott vannak a karakterek, akik egy az egyben hitelesek, sőt, néhány történetszálat is a virtuális világból merítettünk, de ezek egyébként függetlenek a játéktól.

Szóval ez nem a Borderlands 1, és nem is a 2. A film a Borderlands Cinematic Universe első része, és ennek apropóján benne lesz néhány olyan szereplő, akit már jól ismerhetnek egyesek a videojátékokból. De ez lehetőséget ad arra is, hogy mélyebbre ássunk, és egy kicsit bővítsük a filmet. Az Atlas Corporation vezérigazgatójával még sosem találkoztatok, és például ez a karakter ebben az alkotásban tűnik fel először. A neve pedig Deukalian Atlas.”

Ezeket olvastad már?

Edgar Ramirez alakítja Deukalian Atlas-t, aki egy mogul, sőt még ha összeadjuk Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg és Jeff Bezos vagyonát, az is kevésnek bizonyul a gazdagsága mellett. Pitchford tréfásan felidézett egy üzenetet, amit Ramireznek adott a forgatáson:

„Azt mondtam neki: 'Azt kell elképzelned, hogy három géppisztolyból készült farkad van, amikor ebben a jelenetben játszol'. És azt hiszem, nagyon tetszett neki ez a visszajelzés.”

Emellett elképesztően izgatottá vált, ahogyan Borderlands film szép lassan valósággá vált:

„Őrület volt látni ezt a sok munkát. Fogalmatok sincs, milyen régóta dolgozom ezen a filmen a Lionsgate hihetetlen csapatával, a színészekkel és stábbal. A Gearboxnál mi csak a digitális világban élünk, így fantasztikus volt látni, ahogy a dolgok életre kelnek. Szóval a forgatáson ez olyan nagy hatással volt rám, hogy amikor befejeztük a munkálatokat és az újraforgatásokat, akkor azt mondtuk: 'Oké. Megvan az összes kellék, megvan az összes jelmez. Mi lesz velük? Én meg rávágtam: 'Tudod mit? Majd én elrakom őket.' Nem hagyhattam, hogy kidobják. Nem is tudom. Egyszerűen fenomenális, hogy ezek a dolgok már a való világban is léteznek, mivel mi eddig csak digitálisan képzeltük el őket. Szóval ez egy gyönyörű dolog.”

Eli Roth produkciójáról pedig a szakember így nyilatkozott:

„Komoly dolgokkal is foglalkozik a film, továbbá valódi emberi érzelmek vannak benne. Ez a történet egy olyan családról szól, amit az ember a kalandjai során szerez, és nem egy olyan, amibe beleszületik. Ez a lojalitásról és a valódi dolgokról szól. De egyben vígjáték is. Szeretünk kacagni, és szeretjük, ha az emberek, élvezik ezt a fajta szórakozást, amit kínálunk. Szóval készüljetek fel a nevetésre.”

A Borderlands augusztus 9-én kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár