CS2: Ismét nyeregbe száll a lengyel legenda, Pasha

CS2: Ismét nyeregbe száll a lengyel legenda, Pasha

Tavaly cserben hagyták Pashát a lengyel csapat játékosai, de idén gla1ve irányítása alatt talán nem fogják.

Már csak az utolsó esélyt jelentő selejtezők vannak hátra a PGL Major Koppenhága európai RMR-jeiből. Mi magyarok végül csak egyetlen játékosnak szurkolhatunk majd a márciusi tornán. Ellenben jóbarátaink Lengyelországban nagy sikert értek el az elmúlt két hét során, hiszen az ENCE-szel négy játékos és egy edző, valamint a MOUZ-zal még egy további játékos jutott ki az első Counter-Strike 2 Majorre az országból. Az utolsó kvalin pedig még esélye van odaérni a GamerLegionnek, ahol Snax irányít. Ezt a jelentős sikert ünnepelve a legendás Pasha is úgy döntött, hogy ismét nyeregbe száll.

Papito tavaly a párizsi Majorre 1 800 kilométert bringázott, hogy támogassa honfitársait a versenyen. Tegnap este pedig bejelentette, hogy márciusban megismétli ezt a kezdeményezést, méghozzá a dán fővárost célba véve. Mint a visszavonult játékos is elmondta, ezúttal bizonyos értelemben nehezebb dolga lesz, mert nem májusban, hanem kora tavasszal kell megtennie az utat, amikor az időjárási viszonyok sem olyan kedvezőek. Ami viszont némi könnyebbséget adhat, hogy a PGL Major Koppenhága rájátszásához „csak” ezer kilométert kell megtennie Varsótól.

Ezeket olvastad már?

Egyébként tavaly nem ért oda időben Pasha Párizsba. Bár hozzá kell tenni, hogy ez nem rajta múlott. Akkor a 9INE, azaz a mostani ENCE magja miatt indult meg a hosszú útra. A terv az volt, hogy a csoportkör kezdetével egyidőben bringára pattan, majd a rájátszásra odaérve – naponta kb. 300 kilométert megtéve – az arénában szurkol a lengyeleknek. A csapat azonban cserben hagyta őt, mert győzelem nélkül, az utolsó helyen estek ki az akkor még Legends Stage-nek hívott szakaszból. Legalább az akkor még a GamerLegionben irányító siuhynak tudott szurkolni a negyeddöntőben. A fiatal lengyel játékos egészen a döntőig menetelt végül a csapatával, ahol a Vitality tudta megállítani.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár