A Doom démonai szállhatják meg a csúcskategóriás fűnyírókat

A Doom démonai szállhatják meg a csúcskategóriás fűnyírókat

Ha most emiatt szaladnál a boltba venni egy új fűnyírót, akkor biztosan elmegy majd a kedved az árcédula láttán.

Még nincs két hete, hogy arról írtunk, már hanghullámokon is játszható a Doom. Akkor azzal úgy voltunk, hogy bár nem egy új eszközön futott a játék, azért mégiscsak lenyügöző és páratlan technikai teljesítmény szemtanúi lehettünk. Amire viszont nem igazán számítottunk utána, hogy a legfurcsább Doomot futtató eszközök trónjáért hamarosan nem az ItRunsDoom subreddit valamelyik tagja jelentkezik be, hanem a Husqvarna, akik az önjáró fűnyírójukra fogják kiadni a legendás játékot.

A Husqvarna fűnyírós Doomjára a Games Radar hívta fel a figyelmünket. A lap szerint a svéd gyártó egy hivatalos együttműködés keretein belül fogja elhozni a NERA-szériás gépeire az id Software 1993-as klasszikusát, és várhatóan már április 9-től megszállják a démonok a fűnyírót. Igaz, ha most emiatt szaladnál a boltba venni egyet, biztosan elmegy majd a kedved az árcédula láttán. Ugyanis egymillió forint környékéről indulnak azok a csúcskategóriás fűnyírók, amelyeken elérhető lesz a játék egy ingyenes frissítés keretein belül. Ennek ellenére nem lesz örökké elérhető rajtuk a Doom: szeptember 9-én egy újabb szoftvert ad ki a gyártó, amivel letörlik a játékot a gépekről.

Ezeket olvastad már?

De egy kicsit beszéljünk a technikai megvalósításról is, ha már új fűnyírót a Doom kedvéért biztosan nem veszünk. Nos, a Husqvarna azt írja a hivatalos oldalán, hogy a gépen található kijelzőt és gombot használhatjuk majd a játékhoz. Mivel a gomb tekerhető, ezért ha balra vagy jobbra csavarjuk, abba az irányba fordul a karakter is. Az előrehaladáshoz a start gombot kell használni, a lövéshez pedig a tekerős gomb közepét kell nyomni. Amire viszont a leírás alapján nem lesz lehetőség, az a fegyverváltás és az ajtónyitás – legalábbis ezekről megfeledkeztek a gyakori kérdéseknél.

A marketing részeként egy videót is csinált a Husqvarna, amelyen látható, hogy fut majd a Doom a fűnyírón:

Kövess Minket!



Gamer szótár