9 perces töriórán ismerhetjük meg a Rise of the Ronin fegyvereit, harcrendszerét

9 perces töriórán ismerhetjük meg a Rise of the Ronin fegyvereit, harcrendszerét

Ha érdekel, hogy milyen fegyverekkel vívták a 19. századi polgárháborút Japánban, akkor a legjobb helyen jársz.

Már egyre nehezebben viseljük, hogy csak március 22-én fut be a Rise of the Ronin. Szerencsére a 19. századi Japán legsötétebb korszakát bemutató játékról a fejlesztők folyamatosan adják ki az újabb és újabb videókat, szóval legalább ez segít a várakozás alatt. A legutóbb a Rise of the Ronin látványos világáról mesélt a Team Ninja csapata. Ebben néhány új jelenetet, részletet is láthattunk a térképből, amely Jokohama, Kiotó és Edo városait, valamint az ezek közti vidéket tartalmazza. Most pedig a fegyverekről és a harcrendszerről áradoztak egy kilenc perces törióra keretein belül a fejlesztők.

Aki esetleg nem tudná, a Rise of the Roninban a játékosok saját karaktert készíthetnek, és a klasszikus japán fegyverek, azaz a katanák mellett mindenféle, a Bosin-háború néven ismert polgárháború alatt használt lőfegyverekkel is gyakhatják majd az ellent. A játék több ponton is hasonlítani fog a modern Assassin's Creedekre vagy a Ghost of Tsushimára. Azonban a 19. századi setting, a háromfős co-op és a harcrendszer miatt azért kellően el is tér majd azoktól.

Ezeket olvastad már?

Rátérve a legújabb fejlesztői naplóra, a Rise of the Ronin funkcióiról szóló videósorozat második részében a harcrendszerre fókuszált a Team Ninja. A Nioh alkotóitól nyilván sokat vár az ember. De a legújabb videó nem csak azért érdekes, mert valódi játékmenet során láthatjuk a harc működését, kinézetét. Hanem azért is, mert a Team Ninja munkatársai elmondták, hogy mit miért csináltak. Ehhez pedig valódi fegyvereket mutogatnak, miközben a kor hadtörténetét is felidézik. Illetve arról mesélnek, hogy hogyan próbálták minél valósághűbbé tenni a mozgást a harcok során.

A történelem ismerete egyébként sokat hozzáad majd a játékhoz. A Rise of the Ronin sztorija során Japán izolációjának megszűnése fontos szerepet kap majd, és a nyugati fegyverdizájnok, valamint az ezek használata körüli filozófiai viták döntő szerepet játszottak a háború kimenetelében. A fejlesztők többek között erről és még többről beszéltek az alábbi előzetesben:

Kövess Minket!



Gamer szótár