Megszűnik az új Battlefielden dolgozó Ridgeline Games

Megszűnik az új Battlefielden dolgozó Ridgeline Games

Az EA elbocsájtja alkalmazottainak az 5%-át, ez pedig sok mindenre kihatással lesz.

Brutális hónapok után, még brutálisabb napokon vagyunk túl. Még csak csütörtök van, de a héten már a Sony, az ESL Faceit Group és az EA is bejelentette, hogy számos alkalmazottukat érintő leépítésekre készülnek. Ezekkel jár több készülőben lévő játék kukázása, stúdiók bezárása, és valószínűleg néhány projekt késése. Pont tegnap számoltunk be arról, hogy az EA-nél több Battlefield játék is készülőben van, melyek mellé kapunk egy ingyenes Battle Royale módot is. Hasonló örömhír volt a rajongóknak, mikor megtudták, hogy a jövőben egyjátékos kampányt is kapnak, melyen mindeddig a tegnapi napon megszűnt Ridgeline Games munkálkodott.

A közösség csalódott, mikor a Battlefield 2042-höz nem érkezett egyjátékos mód, de az EA bejelentése, miszerint egy külön csapat dolgozik egy későbbi kampányon, némileg megnyugtatott mindenkit. A 2022-ben alapított Ridgeline Games megszűnése elvileg nem fogja befolyásolni a játék előrehaladását, csupán mások fognak dolgozni rajta – reménykedjünk benne, hogy ez nem okoz kavarodást. A bezárt stúdió alkalmazottainak egy része a fent említett Battlefield Battle Royale-t készítő Ripple Effecthez kerül, tehát egyelőre úgy tűnik, hogy a franchise egyik játéka sem lesz kárvallottja a történteknek.

Rémisztő, hogy pár nap alatt mekkora változásokra képes a videójáték-ipar, és még kitudja, hogy ez milyen további hullámokat indít el a többi cégóriásnál. Jó lenne, ha a hét már békésen, hasonló bejelentésektől mentesen zajlana.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár