Nem egy, rögtön két játékot ad ingyen az Epic Games Store

Egy csavaros vizuális regényt és egy haverokkal játszható roguelite-ot húzhattok be a héten ingyen.

Új hét, új ingyenes játék az Epic Games Store-on. Ráadásul nem is egyet, rögtön kettőt húzhatsz be mostantól a platformon. Az EGS 2019-es megnyitása óta rendszeresen működő promóció az évek alatt már sok jóságot tett a játékosok zsebébe ingyen vagy olcsóbban. És ez ezen a héten sem lesz ez másképp.

Doki Doki Literature Club!

A Doki Doki Literature Club egy vizuális regény, ami lehet elsőre sokaknak nem fog bejönni, pont a műfaj és a stílus miatt. Mert ahogyan az lenni szokott, ez is egy anime, a játékélmény pedig nyilván nem hasonlítható össze egy Call of Duty pörgésével. Csak ezért azonban nem szabad leírni a Doki Doki Literature Clubot, ugyanis ez a játék sokszor pont arról szól, hogy kifigurázza a műfajt: a történet haladtával ugyanis horror RPG-vé válik, amire valószínűleg nem számítanánk, amikor az alábbi előzetest nézzük:

Ezeket olvastad már?

A Doki Doki Literature Clubbal szemben a Lost Castle egy fokkal egyértelműbb játék, hiszen ez abban a kategóriában versenyez, mint egy Hades vagy Enter the Gungeon. Találunk benne RPG és roguelite elemeket, a véletlenszerű dungeonök pedig kellő kihívást jelentenek, ha egyedül játszol, ha haverokkal. Ráadásul nem csak co-opra van lehetőség a Lost Castle-ben, hanem PvP küzdelmekre is. A napi kihívások pedig még egy okot adnak arra, hogy időről időre visszatérj ehhez a címhez.

A Doki Doki Literature Club és a Lost Castle-t február 15. délután 5 óráig adhatod hozzá ingyenesen az Epic Games Store könyvtáradhoz. Előbbi 9,99 euró, utóbbi 3,99 euróba kerül a Steamen, vagyis nagyjából 5 400 forintot spórolhatsz néhány kattintással!

Kövess Minket!Gamer szótár