Egyre valószínűbb a GTA 6 megjelenési dátuma

Egyre valószínűbb a GTA 6 megjelenési dátuma

Az már biztos, hogy konzolokra 2025-ben érkezik, de azon belül?

A GTA 6 évek óta lázban tartja a rajongókat úgy, hogy még meg sem jelent. A 2022-es szivárogtatásoknak köszönhetően hatalmas figyelmet kapott a játék, amit az előzetes tavalyi közzététele csak tovább növelt. Elképesztő nézettséget tudhat magáénak a másfél perces felvétel – több mint 175 milliószor látták –, amiből azóta is újabb és újabb információmorzsákat lehet kibányászni. Kétségtelen, hogy ez a valaha volt legjobban várt cím, így reméljük majd képes lesz megfelelni a hatalmas elvárásoknak. Habár a szivárogtatások és az előzetes számos dolgot felfedtek – ezekről korábbi cikkeben bővebben írtunk – a megjelenési dátumot még mindig homály fedi. Egy, a napokban közzétett jelentésből azonban következtetéseket vonhatunk le erre vonatkozóan.

A korábbi Grand Theft Auto részek szeptemberi vagy októberi megjelenési dátumot kaptak, ez alól csupán a GTA 4 volt kivétel, ami áprilisban debütált. Ebből a mintából kiindulva a 2025-ös év második fele tűnik valószínűbbnek, amit alátámaszt a Takes-Two 2025-ös bevételi előrejelzése, ugyanis azt 8 milliárd dollárról 7 milliárdra csökkentették, ami azt jelentheti, hogy csúsztattak a GTA 6 megjelenési dátumán, ezért kevesebb bevételre számítanak az adott évben, a szűkösebb idejű értékesítés miatt.

Sokan biztosan szomorúan fogadják ezt a spekulációt, de ha képesek voltunk 10 évet türelmesen várni, akkor már igazán kibírjuk azt a plusz pár hónapot azért cserébe, hogy a Rockstar Games tökéletes munkát adhasson ki a keze közül. Reméljük, hogy a közeljövőben hivatalos információt is kapunk a várható megjelenéssel kapcsolatban.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár