Az egyik Star Wars játék megúszta a törlést

Az egyik Star Wars játék megúszta a törlést

Pedig a nagyobb volumenű Star Wars címet könyörtelenül kukázta a kiadó.

Kemény heteket élt ált a játékipar. A közelmúltban több ezer munkavállalót bocsátottak el – sőt néhány stúdiót teljesen be is zártak, köztük például a Sony londoni kirendeltéségét. Ezen felül további sajnálatos dolog az is, hogy jó néhány projektet is lelőttek, köztük például az EA fejlesztés alatt álló első személyű lövöldözős játékát is eltörölték, amelynek során egy mandalori fejvadász bőrébe bújhattak volna a rajongók. Mindezek ellenére néhány cím biztonságban maradt, ezek közé tartozik a Horizon szériára épülő multiplayer koncepciója még mindig fejlesztés alatt áll.

Leépít az EA is, és emiatt elbúcsúzhatunk a legendás Star Wars FPS-től

Nem csak a dolgozóiktól váltak meg sajnos, hanem egyes projektjeiket is kukázták.

Nemrég a Bit Reactor is egy jó hírről számolt be a közösségi médiában, és hangsúlyozta, hogy a Star Wars stratégiai játék, amelyen egy ideje már dolgoznak a Respawn Entertainmenttel közösen, nem érintett a mostani hírekben.

A Respawn és a Bit Reactor 2022-ben jelentették be együttműködésüket, nem sokkal azután, hogy az utóbbi stúdiót megalapították. Azóta a fejlesztőknek sikerült titokban tartaniuk az új projektet, amiről nem sokat tudunk azon kívül, hogy egy korábbi Civilization-fejlesztő vezeti. Valószínűleg emiatt a megjelenési dátum még eléggé messze van, de talán az feltételezhető, hogy a játék sokkal jobb állapotban van, mint a legtöbb hasonszőrű, ezért nem érintették az EA stúdióin belül nemrég történt lemondások.

Ezeket olvastad már?

A Twitteren közzétett bejegyzésben a Bit Reactor képviselői a következőkről számoltak be:

„A múlt hét nehéz volt az iparág számára, a Respawnnal való erős kapcsolataink miatt pedig még inkább. De a kérdezősködnek elárulhatjuk, mi még mindig keményen dolgozunk a játékunkon.”

Az Electronic Arts szeretne eltávolodni a jövőben a nem saját IP-jeiktől – beleértve a Star Wars-t is. Mégis úgy tűnik, hogy a Star Wars Jedi harmadik részéhez továbbra is ragaszkodnak, de valószínűleg ez lesz az utolsó ebben a szériában.

Kövess Minket!



Gamer szótár