5 év múlva már az AI fogja csinálni az EA focis játékait

5 év múlva már az AI fogja csinálni az EA focis játékait

Egyre több és több mindent engedne át az EA a mesterséges intelligenciának a játékaik fejlesztése során.

Az AI elveszi a munkát! Legalábbis az Electronic Arts vezetőjének, Andrew Wilsonnak valami ilyesmire irányuló terve született, miközben a Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferenciáján adott elő – írja a VGC. Wilson szerint a mesterséges intelligencia terén olyan fejlődések várhatóak, hogy a következő években egyre gyorsabban és egyre személyreszabotabb tartalmakat tudnak majd előállítani. Ez pedig nyilván azzal jár majd, hogy olcsóbb lesz a fejlesztés és közben dollármilliárdokat lapátolhatnak be.

Persze azért nem annyira sötét a jövő, hogy minden egyes dolgot az AI fog csinálni az EA Sports FC-k esetében. De már egyértelműen abba az irányba tartunk, hogy egyre több és több mindent engednek át a mesterséges intelligenciának, a végére pedig akár a feladatok 60%-ban használhatnak majd ilyen technológiákat. Az EA Sports FC 24 esetében például százszor több mozgástípust tudtak generálni az AI segítségével, mint amennyit a FIFA 23 tartalmazott (12 vs 1 200). És ahogyan ezek a technológiák fejlődnek, úgy Wilson szerint akár 30%-kal is növelhetik a fejlesztés hatékonyságát, miközben bizonyos feladatokat hat hét helyett akár hat nap alatt is letudhatnak így.

Ezeket olvastad már?

Wilson igyekezett nyugtatni azokat, akik szerint ez a jövőben újabb leépítésekhez vezethet majd. Az EA vezére úgy gondolja, hogy „a játékok alkotóinak ez rendkívül izgalmas, mert gyorsabban a szórakoztató részekre ugorhatnak, valamint az számukra a Szent Grál, hogy gyorsabban dobhatják [játékaikat] a piacra.” Szóval szerinte inkább az a cél, hogy segítsék a fejlesztőket a gyorsabb és jobb munkavégzésben, mintsem az, hogy leváltsák őket.

Ennek ellenére mi nem kötnénk fogadásokat arra, hogy ez előbb vagy utóbb munkahelyekbe kerül-e majd az AI az EA-nél. Mert több mint valószínű, hogy igen. Illetve azon is el lehet gondolkodni, hogy az AI által generált focizás tényleg annyival jobb lesz-e, mint az elmúlt 10-20 év FIFA-játékai? Mert Wilson szerint ezek a technológiák arra ösztönzik majd a játékosokat, hogy 10-20%-kal többet költsenek a játékaikra.

Kövess Minket!



Gamer szótár