Az EA leépítése közben derült ki, hogy mi újság a következő Dragon Age-dzsel, Mass Effecttel

Az EA leépítése közben derült ki, hogy mi újság a következő Dragon Age-dzsel, Mass Effecttel

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz a Dragon Age: Dreadwolf és a Mass Effect 5 sorsa a leépítések után? Nos, a riportok alapján ezt gyorsan eldöntötte az EA és a BioWare.

670 fő – ennyi embert tett az Electronic Arts az utcára tegnap éjjel gazdasági megfontolásokból. A döntés eredményeként már biztosan búcsút inthetünk a Respawn Entertainment The Mandalorianra építő FPS-ének. De legalább annak örülhetünk, hogy a kasza ezután meg is állt: még mindig készül a Star Wars Jedi következő része, valamint a Marvel-játékokról sem mondott le az EA. Ha pedig valaki arra kíváncsi, hogy mi újság a BioWare háza táján, nos a jó hír az, hogy látszólag ők is megúszták a nagy leépítést, így továbbra is sínen van a Dragon Age: Dreadwolf és a Mass Effect 5.

A Dragon Age-ről a tavalyi év végén hallhattunk utoljára. Először jött a hír novemberben, miszerint a Mass Effect következő epizódjának rovására most ezen van a fókusz. Bár ezzel még könnyen meg lehetett békélni. Főleg azoknak nem okozott ez fejtörést, akik inkább a Dreadwolffal játszanának már. Azonban decemberben már arról kellett beszámolnunk, hogy hiába a kisebb-nagyobb ízelítők, a rendes leleplezés csak idén nyáron, vagyis hat évvel a bejelentést követően történhet meg. Ami valljuk be, nem volt jó ómen már akkor sem, hát még a mostani hírek fényében.

Ezeket olvastad már?

Jogosan merülhet fel így a kérdés, hogy mi lesz a játék sorsa a leépítések után? Szerencsére az amerikai IGN úgy tudja, hogy nincs ok az aggodalomra, mert továbbra is a tervek szerint halad a fejlesztés. Aki viszont a Mass Effect 5-re vár, az nem lesz elragadtatva a leépítések hallatán. Mármint nem kaszálták el a játékot, erről szó sincs. Viszont továbbra is a Dragon Age az elsőszámú projekt a BioWare-nél, ez pedig valószínűleg a kiadásig nem is nagyon fog változni már. Ami egyben azt is jelenti, hogy egy darabig még nem kell új információkra számítani a sci-fi franchise kapcsán. Legfeljebb a szokásos, rejtélyes ízelítők jöhetnek majd az N7-napon, de ezeknél jelentősebb dolgokra még lehet éveket kell várnunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár