A leépítéseket követően fény derült a Star Wars Jedi 3 sorsára is

A leépítéseket követően fény derült a Star Wars Jedi 3 sorsára is

Nehéz és rossz érzés, mikor rengeteg munkavállalójától válik meg egy cég, miközben ünneplésre adnak okot egy nagyszerű cím folytatásának bejelentésével.

Az EA-nél ugyanis pontosan ez a helyzet, miután majdnem 700 alkalmazottjuknak intenek búcsút, időközben pedig lerántották a leplet a Star Wars Jedi harmadik részéről.

Alig egy nappal azután, hogy a Sony bejelentette, hogy majdnem ezer emberétől elköszönt – köztük a teljes londoni stúdiójuktól – az EA is közölte, hogy 5%-kal csökkenti a létszámát. Már az is kiderült, hogy az egyik Star Wars játékukat kukázták emiatt, azonban a Marvel rajongók fellélegezhetnek, a szuperhősöket érintő projektjeik biztonságban vannak továbbra is.

Ezeket olvastad már?

A vállalat igyekezett minél világosabban fogalmazni, és elmondásuk szerint szeretnék racionalizálni a működésüket, ezáltal mélyebb élményeket nyújthatnak a rajongóknak, és további közösségeket építhetnek, hozzátéve, hogy eltávolodnak a jövőben a licencelt IP-k fejlesztésétől, amelyekről úgy gondolják nem lesznek elég sikeresek a folyamatosan változó iparágban.

Ezzel párhuzamosan megerősítették a Star Wars Jedi-sorozat harmadik epizódját. Belegondolva ez egy jó döntés, hiszen nagy baklövést követtek volna el, ha nem adnak neki zöld utat a tavalyi Star Wars Jedi: Survivor sikere után. Ezt lehetett sejteni, hiszen korábban a Star Wars Jedi-játékok főszereplője, a fiatal Cal Kestist alakító Cameron Monaghan is elkotyogta az Ocala Comic Con során, hogy már nekiláttak a folytatásnak. A fentebb említett Star Wars FPS-en dolgozó csapat tagjait a hírek szerint más projektekre, többek között a Jedi 3, az Apex Legends, valamint a hamarosan megjelenő Iron Man és Black Panther játékokra állították rá.

Kövess Minket!



Gamer szótár