Idén teljesen megújul a játék, jön a PUBG 2.0

Idén teljesen megújul a játék, jön a PUBG 2.0

A játékot 2024 folyamán több új funkcióval is ellátják, amelyek jelentősen megváltoztatják majd a játékot.

Az ingyenes battle royale, amely hat évvel a megjelenése után is az egyik legtöbbet játszott címek közé tartozik konzolon és PC-n, elképesztő módon megújul ebben az esztendőben, ugyanis a hivatalos bejelentés szerint rombolható környezetet kap, átállnak a fejlesztők az Unreal Engine 5-re, emellett a felhasználók által generált tartalmakat is előtérbe helyezik. Valamint a fejlesztőcsapat szeretné továbbfejleszteni a matchmakinget, és sokkal szigorúbban és hatékonyabban akarnak fellépni a csalásokkal szemben.

Ezeket olvastad már?

A Krafton megosztotta gondolatait is az egyes újításokról. A rombolható környezetről azt állították, hogy a játékosok képesek lesznek stratégiailag elpusztítani épületrészeket, emellett akadályokat vagy védelmet is kiépíthetnek majd. Az elképzelés szerint ez taktikailag sokkal mélyebbé tenné a játékot. Az áprilisi frissítés környékén számíthatunk valamiféle bemutatóra is, a további fejlesztések pedig csak ezután következnek.

A tervek szerint egyébként kéthavonta szeretnék frissíteni a fegyvereket is (gunplay), mert elő akarják segíteni a nagyobb választási lehetőséget és változatosabbá tennék ezáltal a meccseket a játékosok számára. Az Arcade Gunplay Labs-ben tesztelhetőek lesznek a fegyverek a tényleges megjelenésük előtt. Dolgoznak még a túlélésre összpontosító tárgyakon és a casual játékélményt is szeretnék javítani. Az Unreal Engine 5-re való áttérés 'egy izgalmas utazás kezdetét jelzi' – mondta a Krafton (a PUBG jelenleg az Unreal Engine 4-re épül).

Eközben a felhasználók által megálmodott tartalom amolyan Fortnite-hangulatot kölcsönözhetne a PUBG-nek. A lényeg itt az, tette hozzá Krafton, hogy 'képessé tegyük a játékosokat a tartalom létrehozására, és elősegítsük egy élénk, alkotók által vezérelt ökoszisztéma kialakulását'.

A PUBG 2017 márciusában jelent meg PC-re, és a világ egyik legnépszerűbb címévé vált az elmúlt 7 esztendő alatt. A PUBG 2018 januárjában beállította a Steam csúcsát, miután minden idők legtöbb játékosa harcolt egymás ellen egyazon időben – 3.257.248 játékos volt egyidejűleg online. Azóta a PUBG konzolokra és mobilra is megjelent, utóbbi esetében pedig már több, mint egymilliárd letöltés is megtörtént.

Kövess Minket!



Gamer szótár