Vigyázat, Sydney Sweeney melleivel terjesztenek vírusokat a neten

Vigyázat, Sydney Sweeney melleivel terjesztenek vírusokat a neten

Miután egy egészestés amerikai műsort húztak fel Sweeney megjelenésére, várható volt, hogy egyes emberek rosszra akarják használni ezt.

Az utóbbi hetekben sokat szerepelt Sydney Sweeney a médiában. Az Eufória sztárja többek között a Madame Webet és az Imádlak utálni című filmjét is népszerűsítette az év első hónapjaiban. Hamarosan pedig jön a mozikba a Szeplőtlen, amiben nem csak a képernyőn lesz látható, de producerként részt vett a projekt előmozdításában is. Tehát egy szó mint száz, rengeteget dolgozik a színésznő. De a médiaturnéja során nem feltétlenül a munkássága, inkább a megjelenése vonzotta a figyelmet.

A Saturday Night Live-ban például egy teljes műsort arra húztak fel, hogy előszeretettel öltözködik kirívóan és nagy mellei vannak. Anélkül, hogy most állást foglalnánk olyan rendkívül intellektuális kultúrharcokban, mint hogy Sydney Sweeney mellei a woke jelenség elpusztítói, valamint a színésznő népszerűsége a hagyományos női értékek (értsd: a korábbi évtizedek szexszimbólumainak, a nők tárgyiasításának) visszatérése lenne, foglalkozzunk inkább azzal, ami kézzelfogható – nem úgy!

Szóval, a Saturday Night Live után a 404 Media nevű lapnak feltűnt, hogy a Twitteren elképesztő mennyiségű keresés tárgya a „Sydney Sweeney leak” kifejezés. Ez arra utal, hogy sokan szerettek volna kiszivárgott meztelen képeket találni a színésznőről. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, mármint mi nem üzletelünk ilyen korhatáros tartalmakkal. Viszont ha a trend mellé odatesszük, hogy egyesek már átverésekre, zsaroló vírusok terjesztésére használják a Sweeney képeire vágyók érdeklődését, akkor talán mindenki magával vihet egy leckét innen.

Ezeket olvastad már?

Ha valaki rákeres a témára a Twitteren (amit nem ajánlanánk), akkor valószínűleg talál majd olyan képeket, amelyek például Sweeney korábbi filmjeiből, sorozataiból származnak, esetleg AI által generáltak – ez már Taylor Swift esetében is veszélyes játszma volt. De sokkal gyakoribbak az olyan posztok, amelyekben csak igen kártékony dolgokat tartalmazó linkek szerepelnek olyasmi felütéssel, hogy „Sydney Sweeney meztelen képeiért katt ide”. A kattintás után jobb esetben csak telepakolják reklámokkal a felhasználó számítógépét. Rosszabb esetben viszont irányítást szerezhetnek a böngésző és az eszköz felett, majd ellophatják az adatokat és/vagy pénzt kérhetnek a vírus törléséért – írja a 404 Media.

A lap számtalan ilyen linket megvizsgált annak érdekében, hogy megpróbálják belőni a helyzet súlyosságát. Az eredmény pedig az lett, hogy szinte minden kapcsolódó link valamilyen vírust rejtett. Szóval két nagy tanulsága is van a napnak. Az egyik az, hogy a legnagyobbi rés a kiberbiztonságban maga a felhasználó, ezért mindig résen kell lenni, nem szabad rákattintani bármilyen linkre. A másik az, hogy ha már feltétlenül felnőtt tartalmakat akar látni valaki, akkor azt tegye olyan helyen, ahol nem csak a vírusokat kerüli el, hanem a szereplők bele is egyeztek a megjelenésükbe. Ahogyan Sydney Sweeney esete is rámutat, az, hogy valaki népszerű és nő, könnyedén kihasználható a vírusok terjesztésére. Mert a korlátlan pornóval szemben az ő elérhetetlensége felerősíti a vágyakat, így nagyobb kockázatot vállalnak a felhasználók és hajlamosabbak rákattintani bármire.

Borítókép: NBC

Kövess Minket!



Gamer szótár