Az új Battlefront Classic Collection tökéletes mintapéldája a kapzsiságnak és a nemtörődömségnek

Az új Battlefront Classic Collection tökéletes mintapéldája a kapzsiságnak és a nemtörődömségnek

Hát ilyen formában ezt kár volt újra kiadni.

Évek óta tele a piac remake és remaster kiadásokkal, melyek néha napján tényleg rászolgálnak a játékosok kegyeire. Néha valóban olyan formában jelenik meg egy felújított játék, hogy arra érdemes újra 60 eurót költeni, tökéletes példa erre például a tavalyi Resident Evil 4 remake. A legtöbbször azonban más a helyzet, az esetek többségében ugyanis olyan pofátlan lehúzásokat kapunk, mint a Star Wars: Battlefront Classic Collection esetében. "Hála" az Aspyr csapatának újra megjelent a klasszikus Battlefront I és II, újracsomagolva, picit szebb kiadásban pusztán azért, hogy megtiporja emlékeinket a játékok eredeti verziójáról.

Hiba javításra és optimalizálásra ugyanis már nem futotta. A Classic Collectionben megtalálható az eredeti játékok összes bosszantó bugja, kényelmetlensége, ráadásul ezeket megfejelték még új crashekkel is. Rég láttunk ennyire gyatra technikai állapotban lévő játékot, egyszerűen az is csoda, hogy kibír a program egy teljes meccset összeomlás nélkül.

Ha mindez nem lenne elég, akkor vegyük még hozzá, hogy a megjelenés napján három, ismétlem, három (!!!) darab 64 fős szerver állt rendelkezésre, miközben közel 10 ezren próbálták volna ki a játékot. Az olyan apróságokon pedig már meg se lepődjünk, hogy míg az eredeti játékok (összesen a kettő) körülbelül 11 GB-t nyomtak, addig a Classic Collection 72 GB-nyi szabad helyet kíván, szinte ugyanolyan látványvilággal, minimális új tartalommal.

Ja, és a végére hagytuk a legjobbat, játék 33 euróba kerül Steamen. 34 euró egy szinte játszhatatlan programért, ami alig újult meg az eredeti programokhoz képest és amihez még csak online szerverek sincsenek. A Star Wars: Battlefront Classic Collection jelenelg túlnyomóan negatív értékelésen áll Steamen, közel 5000 játékos értékelése alapján.

Újabb csodálatosan igénytelen Aspyr port, nem az első és sajnos biztosak vagyunk benne, hogy nem is az utolsó.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.