Nem fogja elolvasztani a havat a gépünk a South Park: Snow Day! játszása közben

Nem fogja elolvasztani a havat a gépünk a South Park: Snow Day! játszása közben

Akinek nem fog elfutni a South Park: Snow Day! a gépén, annak ideje lesz elgondolkoznia egy kis fejlesztésen.

South Park: Snow Day! szinte semmiben sem hasonlít az előző két részhez. Bár már a bejelentés óta tudjuk, hogy az előző epizódokhoz hasonlóan ez is egy színtiszta PvE játék lesz, cserében most 2D helyett 3D-s térben kalandozhatunk majd. Ez az éles váltás nem csak a látványban, a gépigényben is komoly következményekkel járhat. Pontosabban csak járhatna, mert elég összevetni az alábbi információkat a Steam hardveres felmérésével ahhoz, hogy belássuk, nem fog megizzadni a számítógépünk a játékbeli hószünet alatt.

Mire lesz szükségünk, ha a South Park: Snow Day!-t akarjuk játszani? Nos, a minimum specifikációban a processzor vagy egy AMD Ryzen 3 1300X, vagy egy Intel Core i5-3570K. Ezek négymagos, ezen a ponton ősréginek számító CPU-k, tehát nem nagyon kell aggódni, bizonyára valami jobbat használ mindenki. Videókártyák terén vagy egy GTX 1050TI, vagy egy RX 470 kell, ami szintén semmiségnek tűnik manapság. A 8GB RAM-ot is meghaladták már a gamerek régen, ahogyan a 45GB-os tárhelyméretet és a Windows 10-nél nem régebbi operációs rendszereket is. Ráadásul a tárhely esetében a minimumhoz még SSD-t sem várnak a fejlesztők, pedig ez mostanában gyakran előfordul már.

Ezeket olvastad már?

Persze a többség nem a minimumot akarja megcélozni, hanem legalább egy ajánlott szintet 1080p vagy magasabb felbontás mellett. Ha ez a cél, akkor sincs ok az aggodalomra, mert a rendszerkövetelmények nem nőnek drasztikusan a minimumhoz képest. A tárhelynél már érdemes SSD-vel készülni, de nem kell sem Windows 11 Resizable BAR-támogatással, sem 8GB-nál több RAM. Ami azért nem árt, ha a proci megugorja egy AMD Ryzen 5 3600 vagy Intel Core i5-8600K szintjét, tehát legalább hatmagos. GPU tekintetében pedig legalább egy GTX 1070 vagy RX 5700-ra lesz szükség. Ilyen gépigény mellett valószínűleg a kézi PC-ken, tehát a Steam Decken és annak riválisain is simán elfut majd a South Park: Snow Day! – bár egyelőre nem hitelesítették a Decken a játékot.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.