Matt Stone elárulta, miért nem hasonlít a South Park: Snow Day! az előző részekre

Matt Stone elárulta, miért nem hasonlít a South Park: Snow Day! az előző részekre

A The Stick of Truth és a The Fractured But Whole sikerei ellenére is hajlandóak tovább kísérletezni a South Park alkotói.

A South Park: Snow Day! szinte semmiben sem hasonlít az előző két részhez. Bár már a bejelentés óta tudjuk, hogy az előző epizódokhoz hasonlóan ez is egy színtiszta PvE játék lesz. Ezen felül viszont szinte minden újdonság. Például a mesterséges intelligencia által vezérelt csapattársakon túl akár három barátunkkal is belevághatunk majd a kalandba, azaz lesz kooperatív mód. Valamint nem a hagyományos, a The Stick of Truth és a The Fractured But Whole során már megszokott, 2D-s formátumban járhatjuk be South Parkot, hanem most először 3D-re vált a klasszikus rajzfilm világa.

Mivel már a nyakunkon a megjelenés, érthető, hogy az alkotók igyekeznek egy kis hírverést csinálni, újságíróknak mutogatni a játékot. Az amerikai IGN szerencsés munkatársai pedig egyenesen Matt Stone, vagyis a rajzfilm egyik készítőjének társaságában vethettek pár pillantást a következő South Park címre. Bár új felvételeket nem közöltek a játékból, Stone készséggel megválaszolt néhány égető kérdést. Így azt is elárulta, hogy miért döntöttek úgy két nagyon sikeres 2D-s RPG után, hogy gyökeresen változtatnak a formulán.

Ezeket olvastad már?

„A The Fractured But Whole után egyértelmű volt, hogy akarunk csinálni még egy játékot, de valami másra vágytunk. A megbeszélések alatt valami másról kezdtünk egyeztetni, ami újrajátszhatóbb. Amiben változtathatóak a karakterek. Mindig is akartunk csinálni valami olyat, hogy mondjuk történik valami a műsorban, aztán két vagy három hét múlva a játékban is. De a The Stick of Truth és a The Fractured But Whole esetében ezt nehéz lett volna megvalósítani.”

„A 2D-s cucc – elképesztő volt azokat a játékokat megcsinálni, de – nagyon, nagyon nehéz volt abból a szempontból, hogy mivel kellett dolgozni. Egyszerűen túl korlátozott volt, már csak a harcoknál is. Ezzel szemben itt nagyobb a szabadságunk, mert sokkal könnyebb a 3D-s világban alkotni. Ami engem illet, el tudom fogadni, hogy ezek a South Park srácai. Tudom, hogy új a külsejük, de szerintem érthető. Sokat tanultunk az animációról. Most pedig úgy gondolom, hogy messzebre mehetünk így.” – Matt Stone

A Snow Day 2024. március 26-án érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re, Nintendo Switch-re és PC-re. Az alapváltozat ára 29,99, míg a Digital Deluxe Edition 49,99 dollár. Ha pedig valaki még ezeknél is tovább nyújtózkodna, akkor a 190 dolláros gyűjtői kiadás mellé még cartmanes WC-papír tartót is kap!

Kövess Minket!



Gamer szótár