CS2: Megérkeztek a matricák, és az is kiderült, hogy miért késlekedtek

CS2: Megérkeztek a matricák, és az is kiderült, hogy miért késlekedtek

Egy hetet vártunk rájuk, de végre itt vannak a PGL Major Koppenhága matricái, kapszulái!

Ma már a PGL Major Koppenhága második szakasza kezdődik. Ez azt jelenti, hogy nyolc csapat már kiesett a tornáról, mire a Valve-nak sikerült betennie a matricákat a játékba. Mint egy héttel ezelőtt a Viewer Pass kiadásakor is írtuk, a fejlesztők egyszerűen kifelejtették a tízmilliókat érő stickereket a szokásos, Major előtti frissítésükből. Bár furcsának tűnt a döntés, az ok igen nyilvánvaló volt. Nem, nem a Valve Time dolgozott. Ehelyett a játékosok, szervezetek nem adták le időben az aláírásokat, grafikákat és/vagy a szabályokkal ütköző megvalósítást próbáltak belecsempészni a játékba, amit visszautasítottak.

Nos, ez igaz is volt, meg nem is. Mert a játék fájljaiból kiszivárgott csapatlogók között voltak olyanok, amelyeket egyértelműen a Valve baltázott el. Tehát ha minden rendben is lett volna az aláírásokkal, a Vitality logója akkor is hibásan került volna bele a játékba, ha a Viewer Passzal együtt jöttek volna a stickerek. Illetve az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy a 9Pandas az utolsó pillanatban került ki vízumproblémák miatt a mezőnyből. Viszont ezeknél biztosan több fejfájást okozott a fejlesztőknek, hogy a játékosok közül páran olyan aláírást próbáltak átütni rajtuk, amelyek nem csak ütköztek azzal az elképzeléssel, hogy pár másodperc alatt kézzel is kivitelezhetőnek kell lenniük, de konkrétan jogi problémákat okozhattak volna.

Ezeket olvastad már?

Az esetről zipeL, egy ismert skinkereskedő és a Majorön szereplő ECSTATIC tulaja számolt be a minap. Szerinte odáig fajult a helyzet, hogy a Majorön résztvevő játékosokkal személyes felügyelet mellett készíttettek aláírásokat a Valve munkatársai, ezzel biztosítva, hogy tényleg ők csinálták azokat. Vagyis kénytelenek voltak a matricák kiadásával egészen addig várni, amíg megérkezett Koppenhágába az a nyolc csapat is, akik a Major első szakaszát átugorhatták. Ezt követően pedig az is kiderült, hogy az Eternal Fire játékosa, wicadia, konkrétan egy kézíráshoz hasonló, de jogvédett betűtípust használt az aláírásához. Valószínűleg nem ő volt az egyetlen játékos, aki nem tartotta be az előírásokat, de egyértelműen az ő esete volt a legröhejesebb.

Forrás: RTFKTConne a Twitteren

A Valve a matricák kiadása után igyekezett egy kicsit viccelődni a dologgal, szóval a következő képre cserélték Twitteren a fejlécüket:

Most, hogy végre megérkeztek a matricák, már megvásárolhatóak a játékon belül kapszulák formájában. Nem tudni, hogy ez pontosan meddig lesz így. Korábban volt rá példa, hogy pár hét alatt eltűntek a virtuális polcokról, de arra is, hogy hónapokon át a játékban maradtak. Ezzel együtt még egészen délig lehet megcsinálni a Pick'Em kihívásokat. Ezzel kapcsolatban van is egy közérdekű közleményünk: ha nem aktiváljátok be a Viewer Passt, akkor nem járnak a sikeres tippek után az érmek! Igaz, ehhez először sikeres tippek kellenek, és ezek az Opening Stage alatt ritkábbak voltak, mint a fehér holló.

Kövess Minket!



Gamer szótár